Gemeente Heusden


Keurmerk Veilig Ondernemen voor Het Hoog september 2006 Keurmerk Veilig Ondernemen voor Het Hoog

Op 13 september werd het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk uitgereikt door de heer H.W.G. Straatman, regiovoorzitter Oost-Brabant van MKB-Nederland. Het Keurmerk Veilig Ondernemen geeft aan dat er structurele maatregelen zijn genomen om de veiligheid op bedrijventerrein Het Hoog te vergroten.

Wat voluit het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen heet, is een gestructureerde manier van samenwerken tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Uiteraard met als belangrijkste doel om een bedrijventerrein schoon, heel en veilig te krijgen en te houden. Om het certificaat te krijgen, moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een plan van aanpak.

De maatregelen richten zich op het intensiveren van het toezicht, het vergroten van de aangiftebereidheid, onder andere door een betere informatie over de afhandeling van de zaak. Daarnaast wordt overwogen het terrein met een toegangsbeperkende voorziening af te sluiten. De maatregelen zijn gericht op bestrijding van criminaliteit, het vergroten van de brandveiligheid en het algemene onderhoud en beheer van het bedrijventerrein.

Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark Het Hoog, gemeente Heusden, brandweer en politie Brabant-Noord hebben nauw samengewerkt om het keurmerk in de wacht te slepen. Het Keurmerk is een direct gevolg van afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Initiatiefnemer voor het behalen van het keurmerk is Stichting Parkmanagement Heusden. Het keurmerk ondersteunt het doel van de Stichting om parkmanagement te realiseren voor alle bedrijventerreinen binnen de gemeente Heusden.
Geplaatst op: 13 september 2006