Barco


Barco ondertekent akkoord om 100% eigenaar te worden van de joint venture Barco Leyard in Beijing

Beijing, 13 september 2006. Barco heeft een akkoord getekend om de overige 20% van de aandelen in de joint venture Beijing Barco Leyard Electric Technology Co Ltd te verwerven. Barco heeft deze 80% - 20% joint venture in 2003 opgezet door de overname van activa van Beijing Leyard Electronics Technology Co Ltd. De mogelijkheid dat Barco volledig eigenaarschap over Beijing Barco Leyard Electric Technology Co Ltd zou kunnen verwerven, was reeds voorzien in het oorspronkelijk akkoord in 2003. De operatie van vandaag zal geen wezenlijk effect hebben op de financiële resultaten van Barco.

Met de overname van de volledige full color LED activa van Beijing Leyard Electronics Technology in 2003, zette Barco zijn geografische uitbreiding in Azië verder en kreeg zo ruim toegang tot de groeimarkt van China. De 80% - 20% joint venture liet Barco verder toe volledig voordeel te halen uit Chinas bloeiende economie en uit toekomstige evenementen zoals de Olympische Spelen 2008 in Beijing en de Wereldexpo 2010 in Shanghai, die visualisatie oplossingen zullen vereisen die Barco aanbiedt.

Sinds 2003 heeft Barco Leyard zich ontwikkeld tot wereldwijd hoofdkantoor van de Media activiteit van Barcos Media & Entertainment divisie. Deze activiteit ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor de outdoor reclame en sportmarkten.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost Azië.
Voor het boekjaar 2005 zette Barco een netto omzet neer van 712,0 miljoen euro.
De gewone aandelen van Barco zijn genoteerd op Brussels/Euronext. Barco maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150. Informatie over de aandelen is te verkrijgen op Bloomberg onder het symbool BAR BB en op Reuters onder BARBt.BR.

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com