Gemeente Bolsward


woensdag 13 september 2006

Mededelingen 13 september 2006

Binnengekomen bouwaanvraag
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen:>br> 1. voor het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Snekerpoort 11.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 6 september 2006, voor het oprichten van een erfafscheiding op het perceel De Diken 2;

2. d.d. 7 september 2006, voor het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Snekerpoort 11.

Verleende sloopvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopvergunning is verleend:
1. d.d. 11 september 2006, voor het slopen van de kapconstructie van het pand op het perceel Snekerpoort 11.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 11 september 2006, Raad van Kerken, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken in Ons Gebouw op vrijdag 22 september a.s. tussen 20.30 en 23.00 uur t.b.v. het vredesfeest voor jongeren;

2. d.d. 11 september 2006, St. Fysiologic, voor het innemen van een standplaats op Plein 1455 in de periode van 1 december 2006 t/m 15 januari 2007 ten behoeve van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 6 september 2006, Wijkvereniging De Molendraai, voor het houden van een rommelmarkt op het grasveld aan de Dr. J. Halbertsmastraat op zaterdag 30 september 2006 tussen 09.00 en 16.00 uur.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is verleend:

1. d.d. 6 september 2006, voor het kappen van een ruwe berk op het perceel P.A. Bruinsmastraat 4.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Verkeersbesluiten
Burgemeester en wethouders hebben het navolgende verkeersbesluit genomen:

1. voor het herstel van een gedeelte walmuur langs de Stoombootkade en een gedeelte Turfkade ter hoogte van het Kruiswater wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor al het verkeer van west (Blauwpoortsbrug) naar oost (Gasthuissingelbrug) middels de borden C02 en C03 van het RVV 1990.
Deze verkeersmaatregel duurt van 1 oktober 2006 tot 1 januari 2007 of zoveel korter of langer als voor deze werkzaamheden noodzakelijk is.
2. In verband met de uitbreiding van industrieterrein De Marne II is de Witmarsumerweg-Marneweg gesloten voor alle verkeer middels de borden C01 van het RVV 1990, van maandag 18 september tot en met vrijdag 29 september 2006. Het verkeer zal via de Oude Rijksweg worden omgeleid. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Later dit jaar zal de Witmarsumerweg/Marneweg wederom gedurende enkele weken worden afgesloten wegens verbreding van een deel van de Witmarsumerweg.
Hiervoor zullen dezelfde verkeersmaatregelen worden ingesteld.

BEZWAAR
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen.
Dit bezwaarschrift kan worden ingediend naar aanleiding van bovengenoemde verkeersbesluiten. Het bezwaarschrift moet binnen 6 weken na publicatie worden ingediend bij:
Het college van burgemeester en wethouders van Bolsward Postbus 33
8700 AA BOLSWARD

In de linkerbovenhoek van de envelop het woord BEZWAARSCHRIFT vermelden.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien er sprake is van een spoedeisend belang, kunt u tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voorzieningenrechter van de rechtbank kan dit wel aanbevelen. Aan de procedure voor voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en van de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt. Informatie over de verkeersmaatregelen bij bovengenoemde werken kunt u krijgen bij de afdeling Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda raadsvergadering 19 september 2006
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad op 19 september 2006 om 19.30 uur in het stadhuis.

De voorzitter voornoemd,
W.Chr. Vroegindeweij.

Van 19.00 tot 19.30 uur houdt de gemeenteraad een inloopspreekuur in de Vierschaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er gelegenheid voor de inwoners van de gemeente Bolsward om vragen te stellen of onderwerpen onder de aandacht te brengen van de raadsleden.

Agenda

19.30 uur 1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

Informatiepunten (voorbesprekingronde, voorzitter: de heer J. Steringa).

1. Informatieverstrekking:
a. mondeling door leden van het college (actueel); b. middels ter kennis van de gemeenteraad gebrachte stukken en brieven.
c. actieve informatieplicht college.
d. agendapunt opgevoerd door de raad:
§ Doorgang Workumertrekweg naar industrieterrein De Wymert.
2. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

3. Mandaatbesluit.

4. Vaststellen procedurevoorstel Samenwerking in de Zuidwesthoek.
5. Beschikbaar stellen krediet 2e halfjaar 2006 t.b.v. St. Noodopvang Bolsward.

6. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. opstellen Masterplan Marne Campus.

7. Stemmen in een willekeurig stembureau.

8. Onttrekking aan het openbaar verkeer van een voetpad*.
9. Gevoelens kenbaar maken begroting 2007 gemeenschappelijke regeling ISDzwf.

10. Vaststellen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Bolsward.

11. Vaststellen wijziging legesverordening.
12. Beschikbaar stellen krediet aanbestedingsprocedure zwembad Vitaloo.

21.00 uur Pauze

21.15 uur Bespreekpunten (debatronde, voorzitter: mevrouw W.Chr. Vroegindeweij).


1. Opening.

2. Primus bij hoofdelijke stemming.

3. Besluitenlijst van de vergadering van de raad d.d. 27 juni en 11 juli 2006.

4. Eindrapportage gemeentelijke werkgroep zwembad Vitaloo.
5. Begrotingswijzigingen.

Besluitvorming (stemronde)

1.

. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 14 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.

Spreekrecht
Tijdens de vergadering kunnen de aanwezigen het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen die onder de informatiepunten staan vanaf agendapunt 3. Zij voeren het woord tijdens de behandeling van het desbetreffende agendapunt in twee termijnen. Degenen die van het spreekrecht gebruik wil maken, moet dit voorafgaand aan de vergadering melden bij mw. J.A. Hartholt, griffier; tel. (0515) 578712.