Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 13 september 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Abel Tasmanstraat 34, dakkapel achterzijde aanbrengen. Slotplein 128, dakopbouw bouwen.
Willem Barentszstraat 3 en 5, hekwerk aanbrengen. Bermweg 72 en 74, opbouw op carport bouwen.
Fascinatio 1K-5, kantoorgebouw bouwen.
Bermweg 552, bedrijfspand vernieuwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Bermweg 138, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 14 september 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 1 september 2006:
Priamsingel 269, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Verzenddatum 5 september 2006:
Dorpsstraat 156, hekwerk plaatsen.

Verzenddatum 8 september 2006:
Papiermolen 17, woning uitbreiden.
s-Gravenweg 246, woning uitbreiden.
Pelikaanweg 1, docentenkamer uitbreiden.
Reggedal 5, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Abel Tasmanstraat 34, dakkapel achterzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNING aangevraagd
Door de gemeente aangevraagd:
Terrein Beemsterhoek Houtopstand (ongeveer 13,5 m²) waaronder 2 elzen (Alnus glutinosa) en bosplantsoen |
wegens nieuwe terreininrichting. Geen herplant. Op aanraden van het Hoogheemraadschap Schieland
wordt de houtwal doorbroken in verband met de
doorstroming van water. Daarna is er geen ruimte
meer op de houtwal. Er staan genoeg bomen en
struiken.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 9 oktober 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon
010-2848637.

KAPVERGUNNINGEN verleend

Door de gemeente aangevraagd:
Van Kinsbergenstraat 18 6 meidoorns (Crataegus monogyna) wegens de aanleg van parkeerplaatsen. Geen herplant. Dit is onmogelijk vanwege het gebrek aan geschikte ruimte door de aanwezigheid van kabels en leidingen en de grote parkeerdruk in de straat. Ter hoogte van Carolinen 1 t/m 5
(Westerlengte/Zuiderbreedte) 4 platanen (Platanus Hispanica) wegens schaduwoverlast. Herplantplicht met 3 platanen van een ander soort, deze zijn zuilvormig en groeien niet zo breed uit als de huidige soort platanen. Meer is niet mogelijk in verband met kabels en leidingen. Ter hoogte van Luciabaai 4
(Zuiderbreedte) 1 plataan (Platanus hispanica). De boom geeft veel schaduwoverlast. Herplantplicht met 1 zelfde soort. Papiermolen t.h.v. nummer 55 1 meidoorn (Crataegus prunifolia splendens). De boom is dood. Herplantplicht met 1 meidoorn (Crataegus prunifolia splendens).
Pietersberg op het speelveld 1 beuk (Fagus sylvatica). De boom is dood. Herplantplicht met 1 beuk (Fagus sylvatica) Reitdiep t.h.v. nummer 39-41 1 iep (Ulmus Lobell). De boom is geringd waardoor de vitaliteit sterk verminderd is. Geen herplantplicht. De boom staat te dicht op de woningen. Jasmijnsingel/Crocusstraat t.h.v.
Crocusstraat 11 2 essen (Fraxinus excelsior). De bomen worden geveld wegen aanleg definitief (onderhouds)pad toekomstig gemaal. Herplantplicht met 2 geelbladige essen (Fraxinus excelsior Allgold). Duikerlaan t.h.v. postkantoor 1 lijsterbes. De boom wordt geveld wegens ernstige kroonsterfte. Herplantplicht met 1 lijsterbes (Sorbus thuringiaca Fastigiata).
Jasmijnsingel t.h.v. Freesiastraat

1 acacia (Robinia). De boom wordt geveld in verband met ernstige stamrotting en gevaar voor stambreuk. Herplantplicht met 1 zwarte els (Alnus glutinosa).
Maria Danneels Erf 16 1 acacia (Robinia pseudoacacia Bessoniana). De boom is dood. Herplantplicht met 1 acacia (Robinia pseudo acacia Bessoniana).
Nabucco tussen de huisnummers

136-138 1 acacia (Robinia pseudoacacia). De boom wordt geveld in verband met wortelopdruk en slecht wegdek. Geen herplantplicht. De bomen verdrukken elkaar.
Azaleastraat voor huisnummers 1-5 2 meidoorns (Crateagus prunifolia Splendens). De bomen zijn dood. Herplantplicht met 2 meidoorns (Crateagus prunifolia Splendens).
Achterzijde van Hudsonbaai 6,
singelzijde 1 grootbloemige trompetboom (Catalpa speciosa). De boom wordt geveld wegens verminderde vitaliteit en kroonsterfte. Herplantplicht met 1 grootbloemige trompetboom (Catalpa speciosa). Naast Fuutlaan 97 1 iep (Ulmus hollandica). De boom wordt geveld wegens ernstige overlast (sterk overhangend). Herplantplicht met 1 sierappel (Malus Evereste).
Bermweg 85 zijde parkeerplaatsen 1 els (Alnus cordata). De boom is dood. Geen herplantplicht. Herplant is niet nodig/mogelijk bij gebrek aan ruimte. Er is voldoende vervangend groen. Op circa 2 meter staat een zomereik en op circa 5 meter van deze eik staat een Italiaanse els.
Op de kopgevel van de
flat Akkerwinde 2-36 1 Canadese populier (Populus Canadensis) en 1 schietwilg (Salix alba) wegens grootte en verminderde vitaliteit. De bomen hebben gefungeerd als bedekking van de kopgevel. Gezien de omvang en de ouderdom van het omliggende groen, is dit nu overbodig.

KAPVERGUNNINGEN Verleend
Overige aanvragers:
Meidoornveld 137 1 Hymalaya ceder wegens ernstige naaldenoverlast het hele jaar door. Geen herplantplicht.
Merelhoven 40 1 krulwilg. De boom is dood. Geen herplantplicht. Neckardal 12 1 metasequoia wegens omgevingsgevaar en schaduwoverlast. Geen herplantplicht.
PC Boutenssingel 52 1 wilg wegens verbouwing woning. Geen herplantplicht.

Voor de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

NOODKAP

Door de burgemeester is op 4 september 2006 toestemming verleend voor een noodkap ter hoogte van Merellaan 200 voor 1 trompetboom (Catalpa bignoniodes). Deze boom vormt een direct gevaar voor de omgeving. Voor deze boom zal via een reguliere vergunningprocedure worden bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

KAPVERGUNNING intrekking

Vanwege gewijzigde inzichten omtrent de infrastructuur ter plekke van de Fresco in de wijk Capelle-Schollevaar is op 8 september 2006 door de gemeente de kapaanvraag voor 8 grauwe Abelen langs het fietspad aan de Fresco ingetrokken.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd/verleend

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door en verleend aan:

LinC om op vrijdag 15 september 2006 van 14.30 tot 21.30 uur een voetbaltoernooi te organiseren aan het Reviusrondeel; Stichting Fokus om op vrijdag 15 september 2006 van 16.00 tot 23.00 uur een evenement te houden tussen de flats aan de Puccinistraat en de Bellinistraat ten behoeve van het 10-jarig bestaan van de stichting; De Jonge Krijger, in opdracht van BAS de Rondelen, om op woensdag 27 september 2006 van 13.00 tot 17.00 uur een soort Kinderkermis te houden, onder andere diverse kinderspelen, 4 springkussens en Oudhollandsche spelen op de parkeerplaats naast het Valeriusrondeel; LinC om op maandag 30 oktober 2006 een Halloween parade te houden. De te lopen route is Merellaan, Wiekslag, Fluiterlaan, Kerklaan, Reigerlaan, Rivierweg en Lijstersingel. De parade zal worden begeleid door een brassband.

GEVEL/LICHTRECLAME aangevraagd/verleend

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door en verleend aan:

Nijman lichtreclame bv, namens Vestel Benelux BV, voor het plaatsen van een gevelreclame op/aan het pand Rivium Boulevard 27; Gooren lichtreclame bv, namens Heijmans, voor het plaatsen van een gevelreclame op/aan het pand Hollandsch Diep 61.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunning liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.