Ingezonden persbericht


Persbericht

Inkoop eigen aandelen VastNed Retail

Uitgegeven: 13-09-2006

PERSBERICHT

VastNed Retail maakt bekend dat het heeft besloten over te gaan tot inkoop van eigen aandelen gezien de sterke solvabiliteit van het vastgoedfonds en de aantrekkelijke beurskoers.

De solvabiliteit van VastNed Retail is dusdanig dat er financiële ruimte bestaat voor het doen van nieuwe investeringen ter verbetering van het direct beleggingsresultaat per aandeel. Gezien de huidige mogelijkheden op de investeringsmarkt en het rendement op aandelen VastNed Retail op basis van de huidige beurskoers heeft de directie thans het besluit genomen om de financiële ruimte aan te wenden voor het inkopen van eigen aandelen ter tijdelijke belegging en ondersteuning van het direct beleggingsresultaat per aandeel. Onder het inkoopprogramma zullen maximaal 500.000 aandelen worden ingekocht.

Reinier van Gerrevink, chief executive officer van VastNed Retail: "De beleggingsmarkt staat sterk onder druk, waardoor steeds hogere prijzen gevraagd worden voor winkelvastgoed. Dit is een ontwikkeling waarin wij ons niet willen laten meeslepen. Wij willen beleggen in vastgoedobjecten met een evenwichtig risicorendementsprofiel. Door middel van de inkoop van eigen aandelen kunnen we tegen aantrekkelijke voorwaarden in een vastgoedportefeuille beleggen die we goed kennen."

De inkoop van eigen aandelen begint 13 september 2006 en eindigt uiterlijk 31 december 2006 of evenzoveel eerder op een eerdere datum reeds 500.000 aandelen zullen zijn ingekocht. De aandelen zullen niet tegen een hogere prijs worden verworven dan die van de laatste onafhankelijke transactie of de hoogste actuele onafhankelijke biedprijs op Euronext Amsterdam al naar gelang welke prijs het hoogste is.

Per dag zullen in principe niet meer aandelen worden verworven dan 25% van het gemiddelde dagvolume van de aandelen VastNed Retail die op Euronext Amsterdam worden verhandeld. Het gemiddelde dagvolume is gebaseerd op het gemiddelde dagvolume dat in de 20 handelsdagen voorafgaand aan de datum van dit persbericht is verhandeld.

Het hierbij aangekondigde inkoopprogramma wordt uitgevoerd door Fortis Bank op basis van een door VastNed Retail afgegeven volmacht.

VastNed Retail zal wekelijks een persbericht uitbrengen waarin zij de in de betreffende periode onder het inkoopprogramma verrichte transacties openbaar zal maken. In geval van een zogenoemde "block trade" waarbij direct met een aandeelhouder overeenstemming wordt bereikt over de aankoop van een bepaald aantal aandelen, zal -voorafgaande aan de uitvoering daarvan - eveneens telkenmale separaat publiekelijk melding worden gemaakt van het aantal aldus aan te kopen aandelen en de prijs waar tegen die aandelen zullen worden aan gekocht.

Rotterdam, 13 september 2006