Opening van het Kantoor van de Toekomst


Gezamenlijke visie van 7 topspelers in het bedrijfsleven

AMSTERDAM ZUID-OOST, 20060913 -- Living Tomorrow Amsterdam heeft samen met haar participanten van het Kantoorforum, LogicaCMG, HP, Philips, 3M, Gispen, Van Geel Legrand en Douwe Egberts, het nieuwe Kantoor van de Toekomst gerealiseerd. Deze bedrijven hebben een gezamenlijke visie ontwikkeld op het werken in de toekomst waarbij de werkomgeving, producten en diensten tegemoetkomen aan de belangen van zowel de werkgever als de werknemer.

De visie

De beleving van werken in 2012 wordt door de Kantoorforumleden omschreven als Embracing Independence. Razendsnelle en moeilijk voorspelbare economische veranderingen, internationale concurrentie en een groeiende complexe wereldmarkt; de werkgever van de toekomst zoekt controle in een toenemend chaotische wereld. De toekomstige werknemer streeft echter meer dan ooit naar vrijheid bij de inrichting van het eigen leven. Werken in 2012 gebeurt daar waar werkgever en werknemer elkaar in gedeelde belangen vinden; daar waar vrijheid en controle samen bestaan; daar waar onafhankelijkheid omarmd wordt.

Waar voorheen het kantoor door afzonderlijke participanten werd ingericht, is het kantoor nu vernieuwd op basis van een gezamenlijke visie en gezamenlijke uitvoering. Sommige demo's en producten zijn aangepast en er zijn een aantal nieuwe toegevoegd. Zo is er de flexibele werkplek: `de Technodesk'. Deze zorgt ervoor dat de flexibele werkplek volledig automatisch gepersonaliseerd wordt. De Meta Place toont een ruimte waar medewerkers formeel en informeel én fysiek en virtueel samenkomen. Daarnaast laten we zien dat informatie op een veilige en controleerbare manier gedeeld kan worden.

In de komende maanden worden bedrijven en overheden voor workshops uitgenodigd om samen met het Kantoorforum hun eigen Kantoor van de toekomst vorm te geven.





Living Tomorrow