Digitale Gemeente Houten

Fuchsia-lezing bij Groei&Bloei

zaterdag 9 september 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN De afdeling Houten van tuinvereniging Groei&Bloei geeft belangstellenden op woensdag 13 september inzicht in De wereld van de fuchsia. De lezing begint om 20.00 uur in basisschool De Wijngaard aan het Glazeniersgilde.

Zelf fuchsia's kweken is niet moeilijk, mits op een aantal zaken wordt gelet om de fraaie planten te krijgen die bekend zijn van mooie brochurefotos. Mevrouw Romijn van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden laat de grote variëteit zien in de diverse kleuren, bloeivormen en groeiwijzen. Door kweken en kruisen is het scala aan fuchsias zeer divers: enkelbloemige, dubbelbloemige en trosvormige fuchsia's. Daarnaast kan de fuchsia als struik, als hangplant of op stam worden opgekweekt. In de lezing wordt ingegaan op de verzorging, het overwinteren en het opkweken van fuchsias. Aan de hand van meegebrachte planten toont zij hoe te stekken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).