Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 13 september 2006

In Pdf (4 Mb) en in tekst.


* Besluiten Dagelijks bestuur

* Raadstafel op 18 september

* Raad in de Straat Zuidwijk een succes

* Visser geplaatst

* Zuidkompas beste souvenir van Rotterdam Zuid
* Raad in de Wijk Oud-Charlois

* Aanpak kruisingen Slinge-Pendrecht

* Onthulling kunstwerk MUSKUSOS

* (Drugs)overlast? Bel het meldpunt

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beropepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Opzoomeren Geervlietstraat voor het afsluiten van de Geervlietstraat, houden van karaoke, kinderspelen en barbecue en het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 9 september
2006 van 10.00 tot 22.00 uur, in verband met Opzoomeractiviteiten (besluitdatum: 7 september 2006).

Drank- en Horecawet:

Vergunning ingetrokken:


1. van R. van Dooren voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Wolphaertsbocht 323 b (besluitdatum: 6 september 2006);

Verkeer:

Ontheffing verleend:


1. van artikel 10 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 aan Filmstad voor het parkeren van vrier busjes op het trottoir van de middenberm van de Carnisselaan ter hoogte van nummer 44 op 16 en 17 september 2006 van 11.00 tot 23.00 uur ten behoeve van het maken van filmopnamen (besluitdatum: 8 september
2006);


2. a. van artikel 24 lid f van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) aan Filmstad voor het parkeren van drie materiaalwagens op de laad- en losstroken op het Zuidplein 60-62 (Theater Zuidplein) op 13 en 14 september van 14.00 tot 01.00 uur ten behoeve van het maken van filmopnames en
b. van artikel 10 van het RVV 1990 aan Filmstad voor het parkeren van twee bussen op het trottoir van het Wevershoekterrein op 13 en 14 september ten behoeve van het maken van filmopnames (besluitdatum: 8 september 2006).

Bouwzaken:

Last onder dwangsom opgelegd:

1. aan de eigenaar(s) van het perceel Charloisse Lagedijk 862 voor het verwijderen en verwijderd houden van illegale bebouwing (een opslagloods, containers en opslag) op genoemd perceel (besluitdatum: 6 september 2006);

2. aan de eigenaar(s) van het perceel Smitshoekseweg 214 voor het verwijderen en verwijderd houden van illegale bebouwing (portocabin) in de tuin achter de woning op genoemd perceel (besluitdatum: 6 september 2006)

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het veranderen van gevels, dak en indeling van de woning aan de Moerkerkestraat 126 (verzenddatum besluit: 22 augustus 2006).

Aanschrijvingen:

Besluit tot:


1. het aanschrijven van de eigenaar(s) van het pand Dordtselaan
53, 3081 BE, in verband met het treffen van noodzakelijke bouwkundige voorzieningen aan genoemd pand (verzenddatum besluit: 30 augustus
2006).

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning verleend:


1. voor het splitsen van het eigendomsrecht op het pand Bonaventurastraat 57. Het is de bedoeling het pand, bestaande uit drie woningen, te splitsen in drie appartementsrechten (verzenddatum besluit: 30 augustus 2006);


2. voor het splitsen van het eigendomsrecht op de panden Urkersingel 30 en 32. Het is de bedoeling de panden, bestaande uit zes woningen, te splitsen in zes appartementsrechten (verzenddatum besluit: 21 augustus 2006).

Preventieve last onder dwangsom opgelegd:


1. aan de eigenaar(s) van het pand Boelstraat 36A om te voorkomen dat een woning in dit pand wederom zonder vergunning onzelfstandig worden verhuurd c.q. zonder vergunning als verblijfsinrichting worden gebruikt (verzenddatum besluit 29 augustus
2006).

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).


---

Raadstafel op 18 september

Op maandagavond 18 september aanstaande houdt de Charloise deelraad weer een raadstafel. Dé gelegenheid bij uitstek om te luisteren, mee te denken en mee te praten over actuele onderwerpen, die in onze deelgemeente spelen. De onderwerpen die op 18 september op de agenda staan zijn:

0 . vragenhalfuur door bezoekers (van 19.00 tot 19.15 uur)


1 Opening door de voorzitter van de Raadstafel en vaststelling van de agenda.


2 Tussenrapportage Pendrecht Zet Door (van19.20 tot 20.20 uur)


3 Plan van aanpak Oud-Charlois (voorbereidend op raad in de wijk van 21 september) van 20.30 tot 21.30 uur (met een mogelijke uitloop)

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Waalhavenzaal in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11.


---

Raad in de Straat Zuidwijk een succes

De deelraad Charlois heeft op donderdag 7 september met veel interesse deelgenomen aan de Raad in de Straat in de wijk Zuidwijk. In nauw overleg met de BOZ was een formule bedacht waarbij de deelraadsleden samen met een aantal buurtbewoners de straat opgingen in de verschillende buurten van Zuidwijk. De buurtbewoners toonden in een goed uur tijd al wandelend de mooie delen maar ook de mindere kanten van hun buurt. Op die manier kregen de deelnemende deelraadsleden een spoedcursus wel en wee van Zuidwijk. Zeker omdat zij na de wandeling aan elkaar en aan de deelnemende buurtbewoners rapporteerden wat zij hadden opgemerkt. En waar zij in politiek zin wat mee kunnen.

De geluiden na afloop van deze Raad in de Straat waren dan ook positief zodat deze eerste Raad in de Straat dit jaar nog een vervolg gaat krijgen maar dan in een andere wijk.


---

De Visser geplaatst!

Op dinsdagochtend 5 september kwam het er dan toch van: onder toch nog aanzienlijke belangstelling kreeg De Visser zijn vaste stek aan het Charloisse Hoofd.

De oorspronkelijke plaatsing was gepland op zondagmiddag 3 september, de laatste dag van de Wereldhavendagen, maar dit kon toen niet doorgaan omdat s middags een stormachtige wind opstak. Dinsdagochtend was de herkansing en nu staat De Visser toch op zijn plaats en kijkt hij voortaan uit over de Nieuwe Maas

De Visser, een kustwerk van 10 meter hoog, 20 meter breed en 8 meter diep met een gewicht van meer dan 5000 kilo, is een initiatief van kunstenaar / architect Ger C. Bout. Studenten van het Albeda College, de Haagse Hogeschool / TH Rijswijk en de Hogeschool Rotterdam hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk. Studenten van het Rotterdamse Albeda College waren verantwoordelijk het in elkaar zetten en het lassen van het cor-ten stalen beeld en voor de bouw van de fundering. Studenten van de Hogescholen namen de berekeningen van de Visser op zich.


---

Zuidkompas
beste souvenir van Rotterdam Zuid

Een kompas waarvan de naald altijd naar het zuiden wijst, dat is de prijswinnaar van de prijsvraag voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid. Tijdens het grote Boulevard Zuidfeest op 9 september heeft wethouder Dominic Schrijer (werkgelegenheid en grote-stedenbeleid) de prijzen uitgereikt. De inzender van het winnende idee is Stella de Jong.

In mei schreven het Projectbureau Kansenzones van de gemeente Rotterdam en de deelgemeenten Charlois en Feijenoord een prijsvraag uit voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid. Ondernemers en bewoners werden opgeroepen (samen) een uniek en typisch Zuid-souvenir te bedenken.

De jury had er een zware taak aan om de drie winnaars te benoemen. De negenentwintig inzendingen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Uiteindelijk koos de jury unaniem de drie beste inzendingen.

Prijswinnaars

De eerste prijs - een buurtfeest of promotiecampagne t.w.v. 5.000,- - ging naar Stella de Jong, die een kompas bedacht waarvan de naald naar het zuiden is gericht. Hoewel zij het idee op persoonlijke titel indiende, nam haar collega van De Nieuwe Unie, Evert Peereboom, de prijs samen met haar dochter in ontvangst. De tweede prijs was voor Thomas van Zeijl van ResQ2, voor zijn Rotterdam Zuid-bester, een zuidwester met de tekst Rotterdam Zuid Best. Hij ontving van de wethouder een waardebon voor een luxe hotelovernachting en diner in Hotel New York. Jim van der Put van Studio Stad werd beloond met de derde prijs; een dinerbon te besteden bij restaurants die zijn aangesloten bij www.lekkeruitopzuid.nl. Zijn idee is het chocolaatje van Zuid met een afbeelding van de Hef.


---

Raad in de Wijk Oud-Charlois

Op donderdag 21 september aanstaande wordt in Oud-Charlois de Raad in de Wijk gehouden. Centraal staat het Plan van Aanpak voor Oud-Charlois. De deelraad nodigt inwoners van Oud-Charlois uit om te discussiëren over de maatregelen die voor hun wijk bedacht zijn.

Oud Charlois is een bijzonder gebied in de deelgemeente, dat veel potenties nog onbenut laat. Oud Charlois kan en moet beter. Daar is een Plan van Aanpak voor opgesteld, waarin een groot aantal maatregelen worden voorgesteld.

De deelraad wil graag van de inwoners van Oud-Charlois weten of zij het eens zijn met de voorgestelde maatregelen. Of dat vinden dat er maatregelen ontbreken dan wel maatregelen meer prioriteit moeten krijgen.

Daarom worden op 21 september in wijkgebouw Oud-Charlois twee discussiebijeenkomsten gehouden . Een in de middag en een in de avond. Er wordt gediscussieerd over drie onderwerpen: Wonen, Veiligheid en het Sociaal Programma.

De bijeenkomsten zijn alleen bedoeld voor bewoners van de wijk Oud-Charlois. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus en kunnen door middel van het insturen van een antwoordformulier doorgeven voor welke bijeenkomst en onderwerpen zij belangstelling hebben.


---

Aanpak kruisingen Slinge-Pendrecht

Van 13 tot en met 22 september aanstaande kunt u in het Wijkservicepunt Pendrecht, Plein 1953 nr. 65, een kaart inzien met daarop de maatregelen die in de nabije toekomst op een aantal kruispunten van de Slinge in Pendrecht worden genomen.

De Slinge telt een groot aantal kruispunten waarop zich voetgangers- en fietsoversteekplaatsen bevinden. Om deze kruispunten en oversteekplaatsen veiliger te maken én om eenduidigheid te krijgen in de inrichting ervan, zullen er diverse kleine ingrepen plaatsvinden aan de kruisingen van de Slinge met de Krabbendijkestraat, Kerkwervesingel en de Ooltgensplaathof. Zo worden bijvoorbeeld alle fietsoversteken voorzien van rood asfalt. De veel gebruikte oversteekplaats vanaf de metro naar de Ooltgensplaathof zal worden ingericht met een voetgangersoversteekplaats. Dit bevordert uiteraard de verkeersveiligheid.

Om een indruk te geven van de plekken die aangepakt worden en de diverse maatregelen die daarbij genomen worden, wordt in het Wijkservicepunt Pendrecht van 13 t/m 22 september een kaart ter inzage gelegd. Op deze kaart kunt u zien welke aanpassingen verricht zullen worden.

Het is overigens afhankelijk van diverse omstandigheden of bovenstaande maatregelen nog dit jaar of in het volgende jaar worden uitgevoerd.

Reactieformulier

Als u naar aanleiding van de kaart vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u deze opschrijven op formulieren die ter plekke beschikbaar zullen zijn. Na afloop van de termijn van inzage worden deze formulieren verzameld. Als de reacties daartoe aanleiding geven krijgen diegenen die een formulier hebben ingevuld een brief waarin alle reacties worden behandeld.

Voor een goed verloop van de communicatie verzoeken wij u voor al uw vragen/opmerkingen over de aanpak van deze kruisingen van deze formulieren gebruik te maken.


---

Onthulling kunstwerk MUSKUSOS

Op woensdag 20 september 2006 omstreeks 16.45 uur onthult wethouder Dominic Schrijer samen met beeldend kunstenaar Tom Waakop Reijers het kunstwerk Muskusos . Dit kunstwerk wordt geplaatst op de Mijnsherenlaan, voor het Art-Woonhotel Rotterdam bij metrostation Maashaven en is gemaakt op initiatief van projectbureau Dordtselaan, Arend Koster en Jan Maas en gefinancierd door het Centrum voor Beeldende Kunst en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer kunst op zuid

Er is de afgelopen jaar veel geïnvesteerd in Rotterdam Zuid. Door economische revitalisering, de komst van meer uitgaansgelegenheden zoals Now&Wow en restaurantjes zoals La Cazuela, het ART- woonhotel, jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Nelson Mandela Festival hebben de Dordtselaan en daarmee Rotterdam Zuid op de culturele kaart gezet. Onderdeel van deze plannen is ook het plaatsen van meer kunst in Rotterdam Zuid.


---

(Drugs)overlast?

Bel het Meldpunt!

Misschien heeft u als bewoner wel eens te maken met overlast. Bijvoorbeeld overlast van drugsgebruikers of coffeeshops. Ook kunt u overlast ondervinden van onrechtmatige bewoning of illegale (kamer)verhuur.

De deelgemeente Charlois wil deze vormen van overlast aanpakken. Daarom kunt u uw klachten hierover al een aantal jaren doorgeven via het Meldpunt (drugs)overlast en onrechtmatige bewoning van de deelgemeente Charlois.

Het Meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer: 010 481 47 91 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, buiten kantooruren kunt u inspreken op het antwoordapparaat), of via e-mail:
meldpunt@charlois.rotterdam.nl (24 uur per dag).

Uw melding wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.