Global Payments Europe gaat in Sarajevo gevestigde ..........

Global payments inc.

Global Payments Europe gaat in Sarajevo gevestigde verwerker aankopen, waarmee het zijn bereik in de Balkan-regio uitbreidt

PRAAG, Tsjechië en ATLANTA, September 13 /PRNewswire/ --

Global Payments Inc. (NYSE: GPN), een leider in betalingsverwerkingsdiensten, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om de activa te verwerven van Diginet d.o.o., een indirecte betalingsverwerker voor zowel verkooppunt- (POS) als pintransacties, die is gevestigd in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. De transactie is onderhevig aan gebruikelijke regulatorische goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden en het wordt verwacht dat deze voltooid wordt tijdens het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2006. Diginet zal samengaan met Global Payments Europe en dienstdoen als zijn hoofdkantoor in de Balkan.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

"We zijn erg verheugd met de aankoop van deze zaak, zijn managementteam en werknemers," zei Petr Sedlacek, CEO van Global Payments Europe. "Door deze aanwinst zullen we leidende financiële instellingen in Bosnië en Herzegovina blijven bedienen en zoeken naar uitbreiding van onze aanwezigheid in de hele Balkan," voegde Sedlacek eraan toe.

President en CEO van Diginet, Mustafa Bektic, zei: "Als enige onafhankelijke indirecte betalingsverwerker in Bosnië en Herzegovina zal het samengaan met Global Payments Europe ons in staat stellen een bredere reeks diensten aan onze bestaande klanten te bieden en nieuwe handelsmogelijkheden te genereren door gebruik te maken van een modern betalingsverwerkingsplatform. De betalingsmarkt in de Balkan groeit snel en we zijn blij dat we een partner hebben gevonden die ons zal helpen voordeel te halen uit deze groeimogelijkheden," voegde Bektic eraan toe.

Global Payments voorziet niet dat deze aanwinst een significante invloed zal hebben op de geconsolideerde inkomsten van het fiscale jaar 2007 of de winst per aandelenresultaten, maar verwacht een inkomstengroei en winstgroei van deze transactie op de lange termijn.

Diginet werd opgericht in 1996 en biedt financiële instellingen transactieverwerkingsdiensten voor creditcards en betaalkaarten, verkoop, installatie en onderhoud van pin- en verkoopterminals, en diensten voor de uitgifte van kaarten.

Global Payments Europe (voorheen MUZO) is gevestigd in Praag en bedient financiële instellingen met een uitgebreid pakket van betalingsdiensten, waaronder transactieverwerking van creditcards en betaalkaarten, installatie en onderhoud van pin- en verkooppuntterminals, alsmede diensten voor de uitgifte van kaarten zoals kaartendatabasemanagement en kaartpersonalisatie. Het eigendomsplatform van Global Payment Europe is een van de eerste in de Europese markt die voldoet aan de internationale EMV-standaards voor op chips gebaseerde betalingskaarten.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, handelaren, Onafhankelijke Verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen, die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en de Aziatisch-Pacifische regio. Global Payments biedt een uitgebreide reeks verwerkingsoplossingen voor creditcards en betaalkaarten, business-to-business-betaalkaarten, geschenkkaarten, elektronische conversie van cheques en garantie, verificatie en herstel van cheques, inclusief elektronische chequediensten, alsmede terminalmanagement. Het bedrijf levert ook diensten voor consumenten voor het overmaken van geld van de VS en Europa naar bestemmingen in Latijns-Amerika, Marokko en de Filippijnen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten www.globalpaymentsinc.com.

Deze aankondiging kan vooruitziende verklaringen bevatten overeenkomstig de bepalingen van de "veilige haven" van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze vooruitziende verklaringen hebben betrekking op risico's en onzekerheden, zoals vraag naar producten, aanvaarding door de markt en door klanten, het effect van economische omstandigheden, concurrentie, prijzen, ontwikkelingsmoeilijkheden, risico's van vreemde valuta, kosten van kapitaal, voortdurende verklaringen door creditcardorganisaties, de mogelijkheid om aanwinsten te voltooien en te integreren, en andere risico's die zijn omschreven in de SEC-dossiers van het Bedrijf, inclusief het meest recent ingediende Form 10-Q of Form 10-K, naar gelang toepasbaar. Het Bedrijf neemt geen verplichting op zich om (een van) deze verklaringen te herzien om toekomstige omstandigheden of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te reflecteren.

Contact Investor Relations: Jane M. Elliott

+1-770-829-8234 Voice
investor.relations@globalpay.com

Contact Media Relations: Phyllis McNeill

+1-770-829-8245 Voice
phyllis.mcneill@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com