Persconferentie Filmmaker David Lynch - inauguratie vedisch onderwijs


Woensdag 13 september, 1300-1400, Amstel Hotel Amsterdam

AMSTERDAM, 20061109 -- Op woensdag 13 september houdt filmmaker David Lynch een persconferentie ter gelegenheid van de inauguratie van het vedisch onderwijs in Nederland. De persconferentie wordt gehouden in de Tuinzaal van het Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, Amsterdam. Tijd: 1300 - 1400 uur. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden: kitty.dammers@steijger.com, tel 036 5235330.

Tevens Lezing

De wereldberoemde Amerikaanse filmmaker David Lynch zal woensdag 13 september in de VU Amsterdam een lezing houden over onderwijs op basis van bewustzijn , de revolutionaire vedische onderwijsmethode die momenteel in heel Nederland wordt geïntroduceerd. David Lynch zal woensdag een nieuwe havo/vwo-school op basis van deze methode inaugureren.
De lezing zal wordt gehouden in de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Zaal KC 07. De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis.

Er is veel belangstelling voor vedisch onderwijs voor ontplooiing van de persoonlijkheid.
Vedisch onderwijs maakt gebruik van Transcendente Meditatie (TM) die zijn oorspong vindt in de Indiase wijsheidstradities. Veda betekent `weten'. Vedisch onderwijs heeft geen religieuze, maar een wetenschappelijke grondslag.

David Lynch Foundation

David Lynch is al ruim dertig jaar beoefenaar van het Transcendente Meditatie-programma van Maharishi Mahesh Yogi. Zijn stichting de `David Lynch Foundation for Consiousness-based Education and World Peace' ondersteunt wereldwijd initiatieven om het onderwijs te verbeteren met Transcendente Meditatie. Door deze meditatietechniek neemt het bevattingsvermogen van de studenten bewezen toe door een ordelijker hersenwerking. Lynch verschaft beurzen aan duizenden studenten die willen leren mediteren op scholen, colleges en universiteiten.

David Lynch nam eerder deze week de Lifetime Achievement Award 2006 in ontvangst op het filmfestival van Venetië. Hij heeft een stevige reputatie opgebouwd met cultfilms als Eraserhead, The Elephant Man, Blue Velvet, Wild At Heart en de razend populaire tv-serie Twin Peaks. Op het filmfestival in Italië ging Lynch' nieuwste en opzienbarende film Inland Empire in première.

Informatie over de lezing: tel. 020 6326305. www.vedischonderwijs.nl

//Einde bericht

Mediacontact:
Steijger.communications BV
Kitty Dammers
T: 036 5235330
E: kitty.dammers@steijger.com