Gemeente Boarnsterhim


Werkconferentie "de loper uit voor 45+"

Werkconferentie "de loper uit voor 45+" wordt op donderdag 14 september 2006 gehouden in Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud.

De arbeidsmarkt heeft de 45-plussers heel hard nodig om draaiende te blijven. De komende decennia blijft de instroom van jongeren op de arbeidsmarkt gelijk. De zogenaamde babyboomers zullen op korte termijn massaal uitstromen. Een tekort aan personeel is dan ook een reële dreiging. De 45-plussers zijn dan ook meer dan ooit onmisbaar op de arbeidsmarkt.

Deze problematiek is de aanleiding voor het organiseren van een werkconferentie. De boodschap van de werkconferentie is: investeer in 45+ personeel en zet de deur open voor instroom van 45-plussers.

De werkconferentie is in eerste instantie bedoeld voor drie doelgroepen in de provincie Fryslân:

- Ondernemers/werkgevers/branche-organisaties/kenniscentra/ O&O fondsen, P&O-ers, OR's, vakbonden etcetera

- Ketenpartners, zoals CWI, UWV, Sociale Zaken van gemeenten
- Beleidsmakers/politici bij provincie en gemeenten

De organisatie van de werkconferentie is in handen van het RPA Fryslân (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en WerkWijzer 45+ Fryslân. De werkconferentie wordt gehouden op 14 september 2006 in Golden Tulip Tjaarda, Oranjewoud. Heeft u interesse voor de conferentie of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Barbara Huis in 't Veld, RPA Fryslân, 058 - 2330790 / b.huisintveld@sozawe-nw-fryslan.nl of Linda Ligthart, RPA Fryslân, 058 - 2330790 / l.ligthart@sozawe-nw-fryslan.nl