Gemeente Bronckhorst Informatiebijeenkomst belangenbehartigers ouderen over nieuw afvalbeleid

Informatiebijeenkomst voor vertegenwoordigers/ belangenbehartigers ouderen en gehandicapten over nieuwe afvalinzamelingsysteem op 14 september

Op 19 oktober a.s. behandelt de gemeenteraad in de raadsvergadering een voorstel van b en w om een nieuw afvalinzamelingsysteem in te voeren in Bronckhorst. Dit systeem met de naam volume/frequentie moet een rechtvaardiger verdeling van de afvalkosten geven voor inwoners. Huishoudens gaan betalen voor het aantal keren (frequentie) dat ze de afvalcontainer aan de straat zetten en de grootte van de containers die ze kiezen (volume). Voor mensen die in hoogbouw wonen kan het zijn dat de huidige verzamelcontainer blijft bestaan en een aangepast tarief wordt berekend. De gemeente bekijkt nog of het mogelijk is hier eigen containers per huisadres uit te zetten.

Invoeringsdatum
De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 18 mei jl. al een principebesluit genomen over de invoering van het nieuwe afvalinzamelingsysteem. Als de raad op 19 oktober definitief instemt met het voorstel wordt het huisvuil met ingang van
1 januari 2008 volgens het nieuwe systeem opgehaald. Hieraan gaat een gewenningsperiode van een half jaar vooraf. Over hoe de nieuwe wijze van afvalinzameling in z'n werk gaat en wat er bij komt kijken voor inwoners volgt een uitgebreide voorlichtingscampagne.

Speciale bijeenkomst voor vertegenwoordigers van ouderen en gehandicapten We kunnen ons voorstellen dat het nieuwe ophaalsysteem op voorhand vragen oproept bij inwoners. Een week voor de raadsvergadering komt er alvast wat meer informatie op deze gemeentepagina's. Om vragen van specifieke doelgroepen, zoals ouderen en gehandicapten, vóór de commissie- en raadsvergadering (resp. 12 en 19 oktober) plaatsvinden in beeld te hebben, organiseert de gemeente een speciale informatiebijeenkomst voor vertegenwoordigers van belangengroepen. De bijeenkomst is op 14 september a.s. van 15.45 tot 17.15 uur in de kantine van het gemeentekantoor. Vertegenwoordigende organisaties hebben hiervoor per brief een uitnodiging ontvangen.

Let op
Mocht een belangenvereniging (voor ouderen of gehandicapten) onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen en wil deze toch aanwezig zijn, aanmelden kan tot 8 september via e-mail tnv a.nijkamp@bronckhorst.nl of telefonisch op nummer (0575) 75 02 99.

Hengelo Gld, 25 augustus 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.