Technische Universiteit Delft

Cursusprogramma BTUD najaar 2006
30 augustus 2006 door BTUD

De Bibliotheek TU Delft gaat in het najaar korte bijeenkomsten aanbieden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke zoeksystemen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek zoals altijd een aantal praktische cursussen voor promovendi en andere wetenschappelijke medewerkers.

14 september 2006 - 30 november 2006
plaats: Bibliotheek TU Delft

Laatste ontwikkelingen in wetenschappelijke zoeksystemen Nieuw in het cursusprogramma van de Bibliotheek TU Delft is een aantal korte bijeenkomsten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke zoeksystemen. Dit najaar kunt u kennismaken met de uitgebreide functionaliteiten van de multidisciplinaire database Scopus en met verschillende attenderingsdiensten, die u op de hoogte houden van nieuwe informatie op uw vakgebied.

Praktische cursussen voor promovendi en andere wetenschappers Daarnaast organiseert de Bibliotheek weer een aantal praktische cursussen voor promovendi en andere wetenschappelijk medewerkers. Tijdens de cursus Introduction to library resources and services for researchers wordt een overzicht gegeven van de diensten en informatiebronnen binnen de Bibliotheek TU Delft. Ook is er aandacht voor het zoeken in de bibliotheekcatalogus en het opvragen van documenten via SFX, een dienst die aangeeft welke additionele diensten beschikbaar zijn voor een specifieke bron.

In de cursus Advanced searching for researchers leert u hoe u verschillende zoektechnieken efficiënt kunt toepassen en maakt u kennis met de uitgebreide zoekmogelijkheden van de bibliografische databases bij de Bibliotheek TU Delft.

Met het softwarepakket EndNote kunt u literatuurverwijzingen op gestructureerde wijze bijhouden en verwerken. In de cursus Introduction to EndNote leert u de verschillende functionaliteiten van het pakket kennen aan de hand van een aantal praktische opdrachten.

Cursusagenda najaar 2006
Donderdag 14 september Introduction to library resources and services
Dinsdag 19 september Introduction to library resources and services
Dinsdag 26 september Special topic: Scopus
Donderdag 28 september Special topic: Scopus Donderdag 5 oktober Advanced searching for researchers Donderdag 12 oktober Introduction to EndNote Dinsdag 17 oktober Introduction to library resources and services Dinsdag 31 oktober Special topic: Alerting services Donderdag 2 november Special topic: Alerting services Dinsdag 14 november Advanced searching for researchers Dinsdag 21 november Introduction to EndNote Donderdag 30 november Introduction to library resources and services

Meer informatie
Meer informatie over deze cursussen en het inschrijfformulier vindt u op de cursuspagina's.
Als u vragen hebt kunt u altijd contact opnemen met Klantenservice, T: +31 (0)15 27 85678,
E: library@tudelft.nl