Technische Universiteit Delft

Symposium Materialz
31 augustus 2006 door M&C

Op 14 september 2006 organiseert de faculteit Bouwkunde van de TU- Delft, in samenwerking met het tijdschrift dax, het symposium MaterialZ. Op het symposium MaterialZ zal de link gelegd worden tussen ontwerpers en materiaalspecialisten. Intensievere samenwerking tussen beide partijen zal leiden tot het sneller vinden van inspirerende oplossingen en nieuwe toepassingen.

14 september 2006 | 10:00 uur - 18:00 uur
plaats: TU Delft

Om de architectuur levend te houden zijn samenwerkingsverbanden tussen ontwerpers/architecten en materiaalleveranciers van groot belang. De doelstelling van het symposium is de doorstroom van materiaalontwikkeling en materiaaltoepassing in gebouwen te bevorderen. In aansluiting op de expositie zal tijdens het symposium de nadruk liggen op innovatie van materialen en systemen.

In het ochtend programma zal de aandacht zich vooral richten op onderzoek. Wat speelt er op de verschillende Universiteiten op het gebied van materiaal innovatie en vernieuwing op het gebied van architectuur.

Tijdens het middag programma zullen verschillende duo-presentaties met materiaalspecialisten en ontwerpers gehouden worden. Interessante samenwerkingsprojecten tussen materiaal-producenten/leveranciers en architecten worden uitgelicht. Tijdens deze presentaties zal naar voren komen hoe beiden partijen vanuit verschillende hoeken naar dezelfde materie kijken. Na de presentaties zal er ruimte zijn voor discussie met de deelnemers van het symposium.
Als aanvulling op de expositie is voor bedrijven de gelegenheid om, in de vorm van een beurs en workshops, hun nieuwste materiaal en systeem ontwikkelingen te tonen. Door middel van discussies zal tijdens de workshops de gelegenheid gegeven worden om ideeën en visies op het gebied van materiaalinnovatie en ontwikkeling uit te wisselen met materiaalspecialisten. Deze sessies zullen georganiseerd worden door het magazine dax.

Het symposium zal gehouden worden op de Technische Universiteit Delft, De deelname kosten zullen 25 euro zijn.
Voor studenten is deelname gratis, op vertoon van hun studenten kaart.

De organisatie van MaterialZ is in handen van de leerstoel Product ontwikkeling, afdeling Bouwtechnologie, van de Technische Universiteit Delft.

* Prof. Dr. Ir. Mick Eekhout

* Dr. Ir. Wim Poelman

* Ir. Charlotte Lelieveld

* Jolanda Dijkshoorn

In samenwerking met dax magazine.

Voor vragen betreffende de bedrijvenworkshops en de beurs kunt u met dax contact opnemen:
Ir. Caroline Kruit,
E: info@dax-magazine.nl

Het symposium Materialz is gesponsord door Delft Centre for Materials

Meer informatie?www.bk.tudelft.nl