Gemeente Assen


Actueel

Uitbreiding Drents Museum aan de Brink?

Assen, 31 augustus

Wanneer: 14 september om 19.30 uur
Waar: Raadzaal Stadhuis
Wat: Presentatie gebiedsvisie Erfgoedkwartier

Het Drents Museum en het Drents Archief willen allebei graag uitbreiden. Het museum wil graag een extra tentoonstellingszaal voor wisselende exposities. Het archief wil uitbreiden om op een moderne manier meer toegankelijk te zijn voor een breder publiek. Het museum en het archief vragen met deze plannen om ruimte in het gebied rondom de Brink. In dat gebied, dat ook wel wordt aangeduid met het ErfgoedKwartier, is Assen ontstaan. Nog steeds is er in dit stukje Assen veel cultuurhistorische waardevolle bebouwing en waardevol groen. Het gebied heeft dan ook niet voor niets de status van beschermd stadsgezicht.

Voor de gemeente is de vraag om ruimte in dit bijzondere gebied de aanleiding geweest om een gebiedsvisie op te stellen. Die gebiedsvisie geeft aan wat voor het gebied gewenste ontwikkelingen zijn. Ook geeft de visie heel concreet aan welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn voor het museum en het archief. Op 14 september is er om 19.30 uur een presentatie in de raadzaal van het stadhuis over de gebiedsvisie. Wytze Patijn van het stedenbouwkundig adviesbureau KuiperCompagnons geeft deze presentatie.

Kijk voor meer informatie onder bouwen en wonen > stedelijke vernieuwing > vernieuwing in de oude stad. Daar vindt u onder andere de eerste nieuwsbrief over de gebiedsvisie, van mei 2006.