Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT EN UITNODIGING -

Top (telecom)partners in het zweet voor een slaapplek 10 uur spinning voor weeskinderen in Kenia

Amsterdam, 4 september 2006 - Telecomaanbieder Telfort bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit te vieren zijn er diverse acties ontwikkeld. Eén daarvan is een fietsmarathon voor de weeskinderen in Kenia; een project dat al jaren ondersteund wordt door Telfort. Op 14 september aanstaande zullen partner-bedrijven en - uiteraard de directie van Telfort zelf - zich in het zweet werken voor een nieuwe slaapzaal voor het weeshuis in Malindi. De ambassadrice van Kenia, Ms. Kalima Mworia, heeft al toegezegd om de deelnemers persoonlijk te komen aanmoedigen. Graag nodigt Telfort u ook uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op 14 september aanstaande beklimmen teams van 10 personen de fietsen om 10 uur lang te gaan spinnen onder de bezielende aansporing van professionele instructeurs. Het evenement vindt plaats voor de Pepsi Stage aan de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost. De ambassadrice komt om 15.00 uur langs. Tussen 18.00 en 19.00 uur nemen alle CEO's plaats op de fiets om de laatste etappe voor de finish voor hun rekening te nemen. Het doel van de fietsmarathon is de realisatie van de de aanbouw van een derde slaapzaal.

Telfort is sinds 2004 nauw betrokken bij de weeshuizen Spirit of Faith in Ruiru en Malindi. Ieder kwartaal reist een groep van 6 Telforters naar Kenia om met eigen handen mee te bouwen aan deze huizen. Op het terrein van beide weeshuizen bevinden zich naast slaapzalen ook diverse schoollokalen waar de kinderen les krijgen. Op 23 september aanstaande vertrekt er weer een groep. Tijdens deze bouwreis zullen er ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Telfort in totaal 10 medewerkers meebouwen aan het hoognodige schoolgebouw voor de kinderen van het weeshuis. Zij ondersteunen bij het bouwen plaatselijke aannemers en vakmensen. Naast de fysieke kracht, maakt Telfort het ook financieel mogelijk dat het schoolgebouw gerealiseerd wordt.

Stephanie Harmsen, algemeen directeur van Telfort, stapt zelf ook op de fiets en is deze keer ook een van de 10 medewerkers die afreist naar Malindi. 'Je kunt met zo weinig zoveel betekenen voor de kinderen in onze weeshuizen. Maar het mooie van dit project is, dat het mes aan twee kanten snijdt. Zij hebben er baat bij, maar wij ook. Het is een verrijking voor onze medewerkers om zelf letterlijk met je eigen handen een verschil te maken. Het geeft balans en dat is met name ook goed voor onze relatief jonge medewerkers. Er is meer dan alleen maar mobieltjes en belminuten. Die relativering zorgt voor meer teamspirit binnen onze organisatie.'

Agenda 14 oktober spinning marathon:
09.00 uur Start
15.00 uur Ambassadrice Kenia komt aanmoedigen 18.00 uur CEO's gaan de slotetappe rijden
19.00 uur Finish met bekendmaking resultaat

Deelnemende bedrijven zijn: Mobicall, Teleplan Communications BV, Telecombinatie, GSMweb, BenQSiemens, Capgemini, Tele'Train Software BV, KPN Wholesale Mobiel, LG Electronics Benelux Sales BV, Newtel Essence BV, Jenrick, Teleperformance, Samsung Electronics Benelux BV, Cendris, Axway BV, Randstad, PCM Uitgevers, Ericsson, GGN Incasso BV, Resources Global Professionals, Telecats, Corp. Advocaten, Life Fitness en Rebound Merchandising.

10 jaar Telfort
In het kader van haar 10-jarig bestaan organiseert Telfort diverse acties en activiteiten voor iedereen. Het eerste ludieke evenement is al geweest, namelijk het Telfort Nederlands Kampioenschap SMS. Ook wordt er binnenkort onder meer een wedstrijd voor de bovenbouw van lagere scholen georganiseerd met als thema ''Ben jij ook in oktober jarig? Doe dan mee en maak kans op een schaatsles van Team Telfort voor jouw hele klas'. Deze en diverse andere activiteiten worden aangekondigd via de speciale website www.tienjaargoedvoormekaar.nl.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (