Groots Kampeerauto Evenement Groenlo

Nederlandse kampeerauto club

http://www.kampeerauto.nl

UITNODIGING

Hierbij treft U een persbericht aan over het door de Nederlandse Kampeerauto Club NKC jaarlijks te organiseren Nationaal Evenement. Dit jaar wordt dit evenement van 14 t/m 18 september 2006 gehouden op het recreatiecomplex Marveld in Groenlo. Tevens vindt dan de viering plaats van het 30-jarig bestaan van de NKC.

Graag nodigen wij u uit om de officiële opening van dit evenement op vrijdag 15 september a.s. bij te wonen. Tevens bestaat de gelegenheid voor en na de officiële opening evenals op de dagen daarvoor en daarna kennis te nemen van de ontwikkelingen rond de kampeerauto in Nederland en daarbuiten.

Vrijdag 15 september 19.45 uur.

Officiële opening van het Nationaal Evenement 2006 van de Nederlandse Kampeerauto Club NKC, tevens viering van het 30-jarig bestaan, op het vakantie- complex Marveld in Groenlo.

Nadere informatie kan worden verkregen bij de NKC-organisator van het evenement, Nico Schuijt, telefonisch bereikbaar onder nummer 073-6562917, mobiel 06-44072721 of bij het kantoor van de NKC in Soesterberg, tel. 033-4677070; E-mail: Diensten@kampeerauto.nl. Op het terrein van het Nationaal Evenement kan eveneens informatie verkregen worden bij bestuursleden en organisatoren.

Het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Kampeerauto Club NKC

Nederlandse Kampeerauto Club NKC

Postbus 424
3760 AK Soest
Tel: 033-4677070
www.kampeerauto.nl

De NKC: 30 jaar oud maar meer dan springlevend

30 jaar geleden werd in Scherpenzeel de NKC opgericht. Een aantal enthousiaste vrijwilligers vond toen dat het rijden en verblijven in een kampeerauto wel heel bijzonder is. En ook heel anders dan de andere manieren van kamperen zoals tent en caravan. En dit is in de afgelopen jaren niet anders geworden. De kampeerauto of camper heeft zich een heel eigen, specifieke plaats veroverd binnen het recreatiegebeuren in Nederland maar ook ver daarbuiten. En ook is het enthousiasme van de leden van de NKC niet anders geworden. Na 30 jaar is de vereniging springlevend, gegroeid naar bijna 14.000 leden en dankzij de inzet van ongeveer 150 kaderleden en vrijwilligers een niet meer weg te denken belangenbehartiger.

Het Nationaal Evenement 2006, dit jaar georganiseerd op het recreatiecomplex Marveld in Groenlo, zal dan ook hoofdzakelijk in het teken staan van de 30-jarige NKC en de inzet van alle vrijwilligers door alle jaren heen.

Veel NKC leden kijken steeds weer uit naar het Nationaal Evenement. Om elkaar te kunnen ontmoeten, informatie en ervaringen uit te wisselen en gezamenlijk allerlei activiteiten te ondernemen. Met vaste, maar ook wisselende onderdelen.

Naar verwachting komen 500 tot 600 kampeerautos met in totaal ca. 1100 tot 1300 deelnemers naar het Nationaal Evenement 2006. Een kleine invasie die vooral op de dagen van aankomst niet onopgemerkt zal blijven. De eerste kampeerautos komen al op donderdag 14 september, maar de meeste arriveren op de daarop volgende vrijdag.

Evenals vorig jaar is er de mogelijkheid om onder deskundige leiding een rijproef af te leggen met de eigen kampeerauto. Remmen, uitwijken, achteruitrijden, manoeuvreren, techniek en veel meer. Met als bekroning een mini-slipcursus op een gladde, mobiele slipbaan. Waarbij de deelnemers en toeschouwers ruimschoots aan hun trekken kunnen komen. Voor de beste chauffeur een prijs en titel: Beste kampeerautochauffeur van 2006.

Ook is er de verkiezing van de Fabriekskampeerauto van het jaar. Nieuwe kampeerautos worden door de leden getest op doelmatigheid, uiterlijk, good-feeling etc. Met uiteraard een oorkonde voor de winnende auto. Als tegenhanger de verkiezing van de Zelfbouwkampeerauto van het jaar. Beoordeeld op dezelfde eigenschappen maar met een heel ander uitgangspunt: handigheid, ervaring, eigen ideeën, doorzettingsvermogen en financiële consequenties. Met vaak heel verrassende oplossingen. En voor inventieve camperaars wordt de Willy Wortel verkiezing gehouden. Hierbij wordt vooral gekeken naar kleinere en grote uitvindingen die het gebruik van een kampeerauto zo plezierig en veelzijdig mogelijk maken. Met een trotse Willy Wortel als resultaat.

Op de technische markt, die op zaterdag gehouden wordt, laten veel fabrikanten en leveranciers zien wat er zoal op het gebied van de kampeerauto te koop is. Waardoor geïnteresseerden gemakkelijk een kijkje kunnen nemen in de boeiende wereld van de kampeerauto. Deze beurs is dan ook een welkome aanvulling op andere landelijke en lokale recreatiebeurzen en is voor iedereen vrij toegankelijk. Tegelijkertijd worden ook de door de NKC georganiseerde reizen gepromoot en kan kennis worden genomen van de door de regionale NKC- afdelingen te organiseren evenementen.

Tenslotte kunnen ook de leden zelf nog laten zien of zij handelsgeest bezitten. Een meestal drukbezochte rommelmarkt en de mogelijkheid om de eigen camper te koop aan te bieden hiertoe de gelegenheid.

Op Zaterdagavond is er groot feest. Dan wordt gevierd dat de NKC 30 jaar jong is. Eerst is er gelegenheid om de bemanning goed te voeden. Daarna komt een keur aan artiesten die er voor zullen zorgen dat de stemming er goed inkomt en de beentjes van de vloer gaan.

Op zondag vindt de officiële sluiting plaats en verwachten we terug te kunnen zien op een plezierig en goedbezocht Nationaal Evenement 2006.

Op dit moment rijden er in Nederland al ca. 40.000 kampeerautos rond. Dat aantal neemt jaarlijks aanzienlijk toe. Ook het ledenaantal van de NKC groeit gestaag: dit jaar tot bijna 14.000. Een belangenbehartiger van gebruikers van kampeerautos van formaat. Zowel in ons eigen land als Europa, met vertegenwoordigingen in nationale en internationale verenigingen en instellingen.

De officiële opening van het evenement op het recreatiepark Marveld in Groenlo vindt plaats op vrijdag 15 september om 19.45 uur. De openingshandeling zal geheel in het teken staan van het 30-jarig bestaan van de NKC en de rol die vrijwilligers daarbij gespeeld hebben. Enig spektakel kan hierbij verwacht worden.

Voor, tijdens en na de opening zijn bestuursleden van de NKC graag bereid om nadere informatie te geven en kan kennis genomen worden van nationale en internationale ontwikkelingen rond de kampeerauto.

Het Algemeen Bestuur van de NKC