Tweede Kamer der Staten Generaal

Alle stemmen tellen
Frans Weisglas neemteerste exemplaar in ontvangst van lesproject over de verkiezingen

De Voorzitter van de Tweede Kamer, de heer Frans W. Weisglas, neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het lesproject over de verkiezingen Alle stemmen tellen

Op donderdag 14 september 2006 om 9.00 uur neemt de Voorzitter van de Tweede Kamer, de heer Frans W. Weisglas, het eerste exemplaar in ontvangst van Alle Stemmen Tellen. Hij zal dit doen op de St. Carolusschool in Den Haag (Westeinde 103-107). U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Na de herfstvakantie kunnen leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aan de slag met het lesproject voor de Tweede Kamerverkiezingen: Alle stemmen tellen. Kwintessens Uitgevers kijkt hiermee vooruit naar de verkiezingen op 22 november a.s. en biedt leerlingen en scholieren de gelegenheid zich nader te verdiepen. Doel is kinderen en jongeren actief te betrekken bij politiek, democratie en burgerschap.

Nu het kabinet vroegtijdig is gevallen en de verkiezingen er aan komen is het voor scholen een goed moment om met het thema politiek aan de slag te gaan. Het kant-en-klare lesproject Alle stemmen tellen biedt praktisch lesmateriaal voor 6 schoolweken. Voor de samenstelling van het lesproject werkt Kwintessens samen met Peter Schavemaker (uit Vinkenveen) van www.politiek4kids.nl.

Lesproject
Het lesproject Alle stemmen tellen behandelt op boeiende en uitdagende wijze alle wetenswaardigheden op het gebied van politiek, democratie, de rol van de Tweede Kamer en verkiezingen: Van politiek in het nieuws en debatteren tot het werk van Tweede Kamerlid. Van politieke partijen en verkiezingen tot en met kabinetsformatie en de rol van de Koningin. Al deze onderwerpen komen aan bod binnen de aandachtsvelden burgerschap, maatschappij, geschiedenis en staatsinrichting.
Het lesproject Alle stemmen tellen kent een versie voor het basisonderwijs en een versie voor het voortgezet onderwijs. Ieder pakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht of docent met praktische aanwijzingen, en daarnaast voor iedere leerling een aantrekkelijk full colour katern om zelfstandig of in groepjes met uitdagende werkvormen aan de slag te gaan.
Meer informatie over Alle stemmen tellen is te vinden op www.kwintessens.nl.

Noot voor de redactie,

Tweede Kamer der Staten Generaal