Gemeente Assen


Actueel

Ruimte voor Drents Museum en Archief

Assen, 7 september 2006

Op 14 september om 19.30 uur, wordt in de raadzaal de gebiedsvisie Erfgoedkwartier gepresenteerd. Bureau KuiperCompagnons geeft dan een overzicht van de mogelijke ontwikkelingen in het historische centrum van Assen. GeĂŻnteresseerden zijn hiervoor van harte welkom.

Het Drents Museum en het Drents Archief willen graag uitbreiden. Het museum met een extra tentoonstellingszaal voor wisselende exposities en het archief wil moderniseren om toegankelijker te zijn voor een breder publiek. Het museum en het archief vragen met deze plannen om ruimte in het gebied rondom de Brink. In dat gebied, dat ook wel wordt aangeduid met het Erfgoedkwartier, is Assen ontstaan. Nog steeds is er in dit stukje Assen veel cultuurhistorische waardevolle bebouwing en waardevol groen. Het gebied heeft dan ook niet voor niets de status van beschermd stadsgezicht.

Voor de gemeente was de vraag om ruimte in dit bijzondere gebied de aanleiding om een gebiedsvisie op te stellen. Die gebiedsvisie geeft de gebied gewenste ontwikkelingen aan. Ook laat de visie heel concreet zien welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn voor het museum en het archief. De gemeenteraad praat in oktober over de gebiedsvisie.

Meer informatie staat op de site onder bouwen en wonen > stedelijke vernieuwing > erfgoedkwartier. In het stadhuis en bij het Drents Archief en het Drents Museum kan de laatste nieuwsbrief worden afgehaald. Deze staat ook op Internet.