Gemeente Soest

Juridisch Informatiepunt

Datum: 08/09/2006

Soest krijgt Sociaal Juridisch Informatiepunt

Wethouder opent het Sociaal juridisch informatiepunt in het Breed Educatief Centrum De Plantage

Wethouder P.J.H. Lemmen opent op donderdag 14 september aanstaande om 11.00 uur officieel het Sociaal Juridisch Informatiepunt (SJI) in het Breed Educatief Centrum De Plantage te Soest. Naast de wethouder zal de directeur van Stadsring51, de heer H. Kroon, op de opening een korte toelichting geven op de werkwijze.

Het Sociaal Juridisch Informatiepunt helpt inwoners die de weg even kwijt zijn tussen alle wetten, regels en instanties. Bij het Sociaal juridisch informatiepunt beantwoorden de sociaal raadslieden en de sociaal dienstverleners vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen.

Informatie, advies & formulierenhulp

Het Sociaal Juridisch Informatiepunt geeft onder andere informatie en advies over juridische onderwerpen zoals kinderbijslag, studiefinanciering, belastingen, uitkeringen, bijzondere bijstand, de wet voorzieningen gehandicapten, financiën, huur en zorgtoeslag, consumentenzaken en echtscheiding. Ook helpen de sociaal raadslieden en de sociaal dienstverleners van het SJI met het schrijven van brieven en het invullen van formulieren. Verder kennen de medewerkers van het SJI de adressen van veel instellingen en overheidsinstanties waardoor de klant goed op weg kan worden geholpen.

Alle inwoners van de gemeente Soest en Soesterberg kunnen kosteloos terecht bij het Sociaal Juridisch Informatiepunt.

Het informatiepunt is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband met Stadsring51 en stichting Balans. Stadsring51 is gevestigd in Amersfoort en heeft vele sociale raadslieden werkzaam.

Bereikbaarheid

Inwoners met vragen kunnen vanaf 19 september 2007 langskomen op een van de inloopspreekuren:

* op dinsdag & donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in het In het Breed Educatief Centrum De Plantage, Smitsweg 311 , 3765 CJ, Soest.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer