Nieuw Jazz seizoen op The Tides

The tides

Nieuw Jazz seizoen op The Tides
gastoptredens van
Robbert Scherpenisse, Lena Kovacevic en Paul van der Feen

Het nieuwe jazz seizoen op The Tides opent 14 september met een nieuwe Huisband onder leiding van multi-instrumentalist Slobodan Trkulja, pianist Charlie Zaustra, bassist Mark Haanstra en drummer Klaas Dondershoed. Zij zullen elke donderdagavond in Club Lust van The Tides in Overveen jazzgasten ontvangen. De muziek start om 21.00 uur.

Donderdagavond jazz op The Tides is in de regio Haarlem inmiddels een begrip geworden. Het speciale aan de locatie is dat je een jazzavond in clubsfeer vooraf kunt laten gaan door een jazzmenu in het bovengelegen restaurant Downtown Duinlust. Zo wordt jazz een echt avondje uit.

Bij het seizoen 2006/2007 wordt de basis gevormd door het schitterende repertoire van de traditionele jazz, zoals dat ook het vorige seizoen het geval was. Daarnaast laat Club Lust haar gasten kennismaken met invloeden uit de avantgarde en wereldmuziek. Kortom: een afwisselende programmering, waardoor de vaste bezoekers van Club Lust hun vinger aan de pols houden van wat zich momenteel in de jazzwereld afspeelt... en gaat afspelen, want er zit veel jong talent bij.

De septemberprogrammering laat meteen wat van die talenten aan bod komen. Op 14 september is trompettist Robbert Scherpenisse te gast. Hij was onder meer te horen op het North Sea Jazz festival en speelt op deze avond samen met Mark en Clemens van der Feen, Klaas Balijon en Slobodan Trkulja.
21 september ontvangt de huisband onder leiding van Slobodan de veelbelovende zangeres Lena Kovacevic. Haar klassiek geschoolde stem heeft een duidelijke liefdesrelatie met jazz.
28 september komt altsaxofonist Paul van der Feen naar Club Lust. Hij studeerde cum laude af in Amsterdam, vervolgde zijn opleiding in Amerika en heeft op jonge leeftijd al vele succesvolle optredens met grote namen achter de rug.

Op de site van The Tides (www.thetides.nl) kunnen geĂŻnteresseerden alles nalezen over de optredende en de te verwachten gasten. De jazz is iedere donderdagavond vanaf 21.00 uur gratis te beluisteren. Voor het jazzmenu graag even van tevoren reserveren: 023- 510 06 51.