Ingezonden persbericht


Werkconferentie 'De loper uit voor 45+'

Als gevolg van de vergrijzing zijn 45-plussers van vitaal belang voor het voortbestaan van bedrijven en organisaties. Steeds meer sectoren moeten daarnaast constateren dat de instroom van jongeren afneemt of zelfs stagneert. Een grote groep babyboomers verlaat binnenkort de arbeidsmarkt en met hen een schat aan kennis en kunde. Een tekort aan personeel is dan ook een reële dreiging, maar een structurele oplossing ligt dichtbij: Leg de loper uit voor 45-plussers.

Op donderdag 14 september wordt de conferentie 'De loper uit voor 45+' gehouden in het Golden Tulip, Tjaarda Oranjewoud. Genodigden zijn werkgevers, brancheorganisaties, O&O fondsen, werknemers van Personeel en Organisatie-afdelingen, ondernemingsraden en vakbonden. RPA-Fryslân en WerkWijzer 45+ Fryslân organiseren deze werkconferentie in samenwerking met UWV, CWI, Provincie Fryslân,MKB-Noord, Talentplus, VenturaFriesland, OOM, CNV, Stichting Senioriteit, Kwaliteitskring Noord Nederland, gemeente Leeuwarden, gemeente Heerenveen en MKB-adviseurs.

Op de werkconferentie worden concrete instrumenten, praktische voorbeelden en één-op-één adviezen gegeven. Tijdens het plenaire ochtendprogramma geven diverse sprekers aan wat het belang is van 45-plussers op de arbeidsmarkt. Ondermeer Ed Nijpels, voorzitter regiegroep GrijsWerkt en Commissaris van de Koningin in Fryslân, Rutger Boelsma, voorzitter MKB Friesland en Jan van Zijl voorzitter Raad voor Werk en Inkomen en lid regiegroep GrijsWerkt ondersteunen het initiatief. 's Middags worden workshops gegeven.