Ingezonden persbericht

politici geven onderdak aan vluchtelingen zonder verblijfsvergunning

*Donderdag 14 september 2006 wordt 'De Nacht van de Vervanging' georganiseerd. Gemeenteraadsleden uit diverse steden geven dan voor één nacht onderdak aan een vluchteling zonder verblijfsvergunning*. Zij moeten overleven zonder steun van de overheid. Het gaat om vluchtelingen die voor 1 april 2001 asiel hebben aangevraagd, en nog geen verblijfsstatus hebben. De deelnemers aan 'De Nacht van de Vervanging' roepen op tot een generaal pardon voor deze vluchtelingen. De Nacht van de Vervanging' is onderdeel van de campagne 'Aftellen tot het Pardon' (www.aftellentothetparon.nl ) .

De volgende steden doen mee: Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Rheden, Utrecht, Zeist, Wageningen en Den Haag.

*De Nacht van de Vervanging vindt plaats in:*

* Amsterdam*. Raadsleden van D'66, PvdA, GL en SP geven in hun eigen huis onderdak aan een vluchteling zonder verblijfsvergunning. Vanaf 18.00 uur is er een programma in het Stadhuis (kamer 0239), met medewerking van o.a. Ed van Thijn, Jan Mulder, Samira Abbos, Hanneke Groenteman, Lydia Rood en Mohamed Benzakour (ov), raadsleden en vluchtelingen. De volgende ochtend ontbijten we samen in het Mozeshuis. Organisatie: het ASKV Steunpunt Vluchtelingen, tel. 020-6272408/ 06 22605845/ 06 40308918.

*Arnhem*

Op 14 september zijn alle fracties uit Arnhem (behalve de VVD) vertegenwoordigd bij het avondmaal in 'Het Kruispunt'. Gezamenlijk met een 30tal vluchtelingen zal daar gegeten worden en daarna zullen van elke fractie een raadslid of de voorzitter een vluchteling(en) mee naar huis nemen. 's Ochtends wordt er ontbeten en komt de wethouder langs.

Perswoordvoerder is Marcel Peterse 06-49078779.

*Den Bosch*

Raadsleden van VVD, PvdA, GL en CDA verblijven voor een nacht in de noodopvang. Een bijeenkomst voor gemeenteraadsleden en politieke partijen. Met eten, muziek en sprekers. Vanaf 18.00 uur is er een maaltijd verzorgd door de vluchtelingen, en een rondleiding in het Wooncentrum, de Graafsebaan 172.



Ingezonden persbericht