Ingezonden persbericht


Donderdag 14 september 20.00 uur

Rohan de Saram en Noriko Kawai (U.K./Japan) met werk van Dillon, Bridge, Swayne en Britten
Een recital met hedendaags gecomponeerde muziek uit het Verenigd Koninkrijk, met name James Dillon, Frank Bridge en Giles Swayne, en een moderne klassieker van Benjamin Britten. Uitgevoerd door twee topmusici, cellist Rohan de Saram, bekend van het Arditti Quartet, en de veelzijdige pianiste Noriko Kawai, warm pleitbezorger van het werk van Gerald Barry en James Dillon. (Nieuwe muziek)

Toegang 12 euro Donateurs 10 euro


Rohan De Saram & Noriko Kawai: A recital of British music for cello and piano

Cellist Rohan de Saram werd geboren in Sheffield uit Sinhalese ouders. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Suggia Award. Als solist speelde hij in heel Europa, Azië, Australië en de Sovjet-Unie met de belangrijkste orkesten en dirigenten van de wereld. Door de jaren heen raakte deze geboren musicus meer en meer gespecialiseerd in het vertolken van actuele muziek en werkte hij met een aantal toonaangevende hedendaagse componisten. Ook maakte De Saram speciaal studie van de drumritmes en melodieën van Sri Lanka. De techniek van pianiste Noriko Kawai is zo schijnbaar moeiteloos als haar keus van repertoire ondernemend is. Zij beweegt zich van Gerald Barry naar Liszt, van Byrd naar Birtwistle, zonder enig stilistisch haperen, en haar transcendentale arbeid doet haar alleen maar frisser overkomen.

Een recital met hedendaags gecomponeerde muziek uit het Verenigd Koninkrijk, met name James Dillon, Frank Bridge en Giles Swayne, en een moderne klassieker van Benjamin Britten. Uitgevoerd door twee topmusici, cellist Rohan de Saram, bekend van het Arditti Quartet, en de veelzijdige pianiste Noriko Kawai, warm pleitbezorger van het werk van Gerald Barry en James Dillon.

Programma:

Frank Bridge - Sonata for cello and piano

James Dillon - From: The Book of Elements for piano James Dillon - Parjanya Vata for cello

pauze

Giles Swayne - Four Lyrical Pieces for cello and piano Benjamin Britten - Sonata in C op. for cello and piano

Willem Kniknie


Directeur MuziekPodium Zeeland

Tel. 06-48529010

E-mail: w.p.t.c.m.kniknie@freeler.nl


MuziekPodium Zeeland

per adres:

Grote Kerk Veere

Oudestraat 26, 4351 AV Veere

Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754

E-mail: grotekerkveere@nieuwe-muziek.nl

Website: www.nieuwe-muziek.nl