Gemeente Elburg

Elburg

Bezoek Commissaris van de Koningin aan Elburg

U bent van harte welkom om mee te praten!

Donderdag 14 september a.s komt de Commissaris van de Koningin, de heer Cornielje, naar Elburg voor een werkbezoek. Hij praat die dag met het college, de raadsleden, vertegenwoordigers van diverse organisaties en bewoners over actuele thema's die spelen binnen de gemeente Elburg.

Eén onderwerp waarbij u als inwoners van de gemeente Elburg ook van harte welkom bent om aanwezig te zijn en zelfs mee te discussiëren, is `regelzucht van hogere overheden'. Waar gaat dit over? In het Streekplan van de provincie Gelderland wordt aangegeven dat `inbreiding boven uitbreiding' gaat. Wanneer de gemeente dus ergens wil gaan bouwen, moet er eerst gekeken worden naar een plek binnen de `bebouwde kom' en wanneer er echt geen plek meer beschikbaar is om te bouwen, kan van uitbreiding sprake zijn.

Aangezien de gemeente Elburg de kernen graag leefbaar wil houden en inwoners van de gemeente Elburg graag in een groene omgeving wonen, worden de regels van de provincie hierbij als knellend ervaren. Heeft u als inwoner van de gemeente Elburg hier ook een mening over, dan bent u van harte welkom om mee te praten over dit onderwerp.

Het programma

14.45 - 16.00 uur interactieve bijeenkomst van raadsleden, vertegenwoordigers van diverse organisaties en u als inwoner van de gemeente Elburg, onder leiding van de Commissaris van de Koningin.

Aansluitend vindt een openbare ontmoeting met de gemeenteraad plaats waarbij u ook aanwezig mag zijn.

Plaats

Raadzaal, Jufferenstraat 6 ingang Zuiderwalstraat, Elburg. U bent welkom vanaf 14.30 uur.