Saxion Hogescholen
BR>

ma 11 september 2006

Startsein samenwerking Solis Saxion

Zorggroep Solis te Deventer en het Kenniscentrum Gezondheid & Welzijn van Saxion Hogescholen gaan de komende vier jaar samenwerken binnen een zorgvernieuwingsproject. Daarvoor zijn drie deelprojecten in het leven geroepen: Passief Welbevinden, Geriatrische Revalidatie en Welzijn. De samenwerking is een uniek voorbeeld van kenniscirculatie tussen een kennisinstelling en een organisatie voor gezondheidszorg, waarbij kennis direct in de praktijk kan worden toegepast.

Kwaliteit van leven

Daten met medebewoners, een theatervoorstelling bezoeken of een uitje met familie plannen, dat zijn niet direct activiteiten die je verwacht bij een instelling voor ouderenzorg. Toch is het voor de bewoners van Zorggroep Solis sinds kort mogelijk dit soort activiteiten via een eigen Uitburo te laten regelen. Faciliteiten worden daarmee beter afgestemd op de persoonlijke behoefte van de bewoners. De achterliggende gedachte is dat door het toenemen van het welzijn van ouderen, de vraag naar zorg zal afnemen en kwaliteit van leven kan verbeteren.

Inzet samenwerking

De komende jaren zullen meer van dit soort faciliteiten worden ontwikkeld. We worden steeds ouder en willen steeds meer, dat is kortweg het toekomstscenario voor de ouderenzorg in Nederland. Hierdoor komt een actief leven als participerend burger voor grote groepen ouderen in de samenleving binnen handbereik. De uitdaging is om voor steeds grotere groepen ouderen de kwaliteit van leven te behouden en te bevorderen, want met de groep ouderen groeien immers ook de publieke lasten. Door theorie en praktijk bij elkaar brengen slaan Solis als lokale ouderenzorggroep met regionale ambities en Saxion Hogescholen als kenniscentrum, de handen ineen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------