Ingezonden persbericht


Live Search nieuwe mijlpaal voor Windows Live
Microsoft's zoekdienst Live Search uit bèta

Amsterdam, 12 september 2006 - Vanaf vandaag zal Microsoft de definitieve versie van zijn zoekdienst Live Search gefaseerd vrijgeven in 47 landen. Alle bètaversies zijn uitgebreid getest en gebruikers hebben terugkoppeling gegeven, wat tot duidelijke verbeteringen heeft geleid op het gebied van het gemak en de gebruikerservaring van de diensten.

Live Search vervangt MSN Search en is in Nederland te vinden op Live.nl (de startpagina van Live Search), de MSN portal en alle overige Windows Live- en MSN-diensten. De migratie zal 14 september zijn voltooid, vanaf dan zal MSN Search niet meer bestaan.

Live Search
"De introductie van onze zoekdienst, Live Search, betekent een mijlpaal voor Windows Live," zegt Christopher Payne, vice president van Live Search. "We kunnen nu de zoekfunctie met alle Windows Live- en MSN-diensten integreren, zodat de consument rechtstreeks vanuit die diensten kan zoeken naar wat hij nodig heeft. En dit is nog maar het begin: we blijven investeren in de zoekfunctionaliteit om diensten te kunnen bieden die de internet-ervaring nóg persoonlijker en beter beheersbaar maken."

Live Search is naar de eigen wensen aan te passen en geeft de gebruiker meer controle over zijn zoekopdachten: met tools zoals de slider, een schuifje waarmee je kunt bepalen hoeveel resultaten je tegelijkertijd wilt zien, bijvoorbeeld veel met weinig details, of weinig met veel details. Met behulp van macro's, zelfgecreëerde zoekfuncties op basis van interessegebieden, kan de consument nog relevantere zoekresultaten vinden. Zo zoekt - en vindt - de consument op zijn eigen manier de informatie die belangrijk voor hem is. Met Live Search kan gezocht worden op afbeeldingen, websites, binnen nieuwsberichten, RSS feeds en wetenschappelijke artikelen, waarbij deze laatste twee mogelijkheden nog in de bètafase zijn.

De startpagina van Live Search, Live.nl, is gemakkelijk te personaliseren en zelf in te richten. De gebruiker kan op deze gepersonaliseerde zoekpagina bijvoorbeeld zijn e-mail lezen en RSS feeds, overzichten van headlines en favoriete websites bekijken. Met gadgets, kleine applicaties die de gebruiker op zijn Live.nl pagina kan plaatsen (zoals het weerbericht), is het geheel nog verder af te stemmen op de individuele behoeften.

Meer informatie over Live Search is te vinden op de weblog http://livesearch.spaces.live.com.

MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 465 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 42 markten en 21 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, Windows Live Messenger, Live Search en Windows Live Spaces) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Windows Live(tm)
Windows Live staat voor een reeks persoonlijke internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, mobiele apparaten en het web.

MSN en Windows Live zullen als aanvullende diensten naast elkaar beschikbaar zijn. In Nederland zijn Windows Live Messenger, Windows Live Spaces, Windows Live Toolbar en Windows Live OneCare Scanner sinds deze zomer gratis beschikbaar. Meer informatie over andere nieuwe Windows Live-diensten is te vinden op Windows Live, http://ideas.live.com.



Ingezonden persbericht