FNV Jong sluit stagecampagne af met spetterend debat

Fnv

U i t n o d i g i n g

FNV Jong sluit driedaagse stagecampagne af met spetterend slotdebat

Drie dagen toert de Amerikaanse schoolbus van FNV Jong met scholieren - op zoek naar een stageplaats - langs bedrijven en instellingen in vier verschillende regio's. Donderdagmiddag 14 september vindt de apotheose plaats: een spetterend debat tussen leerlingen en 'spelers in het veld' (onderwijs, werknemers en werkgevers).

Het debat moet gaan over de stageproblematiek en alles wat daarmee samen hangt. Schooluitval, discriminatie en perspectief op de arbeidsmarkt kunnen dus eveneens aan de orde komen. Het uitgangspunt is het perspectief van de leerling. Naast het debat is er ook ruimte voor workshops (do's & don'ts, solliciteren, etc.).

Datum Donderdag 14 september
Locatie Regio College. Cipressenhout 99, 1507 EK Zaandam Tijd 15:00-16:00
Opzet Het debat wordt gehouden aan de hand van een aantal thema's/ stellingen. De voorzitter leidt een thema in en vraagt vervolgens aan leerlingen in de zaal een reactie. Daarna krijgen de forumleden de gelegenheid om te reageren. Leerlingen kunnen door het opsteken van een rood of groen kaartje hun mening. We sluiten af met een top-3 lijst waarop de beste oplossingen staan voor de stageproblematiek.

Deelnemers
Experts:
Erica Burggraaff ,voorzitter bestuur ROC Regio College Zaanstad Wilna Wind, coördinator arbeidsvoorwaarden vakcentrale FNV Margot Vliegenthart, voorzitter MBO Raad
Een werkgever (nog niet bekend)
Jongeren:
Judith Ploegman, voorzitter FNV Jong,
leerlingen van het ROC en leden van jongerenorganisaties. Voorzitter:
Gijs van Dijk, ex-LSVB, nu lobbyist HBO raad

Meer informatie:
Franklin Ignacio / Voorlichting & Marketing FNV Jong franklin.ignacio@vc.fnv.nl
Tel: 020 5816546/ 06 10098434

Kijk ook eens op www.fnvjong.nl