Tilburg Studenten Festival breidt uit met discussieforum

Donderdagavond 14 september zal in Tilburg voor de tweede maal Tilburg Studenten Festival plaatsvinden op de Heuvel. Voorafgaand aan dit groots en gratis toegankelijk muziekfestival op het Heuvelplein zal dit jaar tevens een open discussieforum worden gehouden over Tilburg Studentenstad.

Na een geslaagde eerste editie in 2005 heeft de organisatie dit jaar besloten het programma naast muziek ook een serieuze invulling te geven. In de vorm van een vrij toegankelijk discussieforum zullen vertegenwoordigers van onder andere studentenorganisaties, onderwijsinstellingen, gemeente Tilburg, culturele instellingen en studenten praten over het thema 'Tilburg culturele studentenstad'. Is er in de medio 2005 verschenen cultuurnota, 'Kunst en Makers', een rol weggelegd voor studenten? En zo ja welke?

Het discussieforum zal om 19:00 aanvangen in Café Karel aan het Heuvelplein. Discussieleider Brugt Groenevelt zal aan de hand van scherpe vragen bij de aanwezigen trachten te achterhalen in hoeverre studenten behoefte hebben aan cultuur, of zij hierin actief willen participeren, en welke rol zij zichzelf toedichten. Diverse genodigden met een achtergrond in de cultuursector of de onderwijswereld zullen daarbij hun visie toelichten. Aanwezig zullen onder andere zijn: voorzitter van Fontys Hogescholen Norbert Verbraak, directeur van de NWE Vorst René Jagers en wethouder Backx.

Met de in mei 2005 verschenen Cultuurnota 'Kunst en Makers' richt gemeente Tilburg zich op de productiekant van de kunsten. Met dit beleid wil men een logische verbinding leggen tussen het opleiden van beginnende kunstenaars, oefenen en ontwikkelen van kunstuitingen en het contact leggen met publiek via de vele podia en bezoeklocaties die Tilburg rijk is. Zo is er ook een streven om een jaarlijkse culturele manifestatie te organiseren. De eerste zal in 2007 plaatsvinden.

Tilburg Studenten Festival 14 september a.s.

Met optredens van Harry Slinger, George Baker, Hillstreet en DJ's Spike en Jamie

Donderdagavond 14 september zal op het T-Podium op de Heuvel in Tilburg voor de tweede maal Tilburg Studenten Festival plaatsvinden. Een groots en gratis toegankelijk muziekfestival met een aantrekkelijke programmering.

Van 20:00 uur tot 23:00 uur zetten o.a. Harry Slinger, Hillstreet, George Baker en DJ's Spike en Jamie (van Direct) een spetterend optreden neer voor zowel studenten als andere belangstellenden. De Tilburgse volkszanger Henry Huijsmans zal het geheel presenteren en enkele nummers ten gehore brengen. Na het Festival vindt de jaarlijkse After-TIK-party plaats in La Vida aan de Veldhovenring.

Tilburg studentenstad

Tilburg Studenten Festival draagt bij aan de doelstelling uit de Tweede Nota Hoger Onderwijs om Tilburg als een echte studentenstad te ontwikkelen en profileren en de contacten van studenten met de stad te versterken: studenten organiseren een evenement voor studenten én alle andere inwoners van Tilburg. Bovendien is het festival het eerste evenement dat georganiseerd wordt voor álle studenten in Tilburg. Tilburg telt ruim 23.000 studenten, waarvan 11.000 aan de Universiteit van Tilburg en ruim 12.000 aan Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool. Het grootste jaarlijkse evenement is de introductie voor eerstejaars in augustus, de TIK-week. Daarnaast organiseren studentenverenigingen Olof, Vidar en Plato en de talrijke studieverenigingen vooral kleinschalige activiteiten voor eigen leden. Tilburg Studenten Festival voorziet in de behoefte om voor álle studenten een evenement te organiseren en er wordt dan ook op een grote belangstelling gerekend. De eerste editie van het festival in 2005 werd, ondanks aanhoudende regen, met ruim 1000 bezoekers als zeer succesvol beschouwd. Toen gaven onder andere Intwine, Elize en de huisband van T.S.C. Olof een optreden op het T-Podium.

Inmiddels is de uitgebreide promotie voor het evenement gestart. Op diverse wijzen wordt er reclame voor gemaakt, zoals binnenkort de studentikoze en ludieke fietsreclame.

Tilburg Studenten Festival, een non-profit organisatie, wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, diverse sponsoren, T Podium, de gemeente Tilburg en Tilburgs grootste studentenvereniging Plato.

Noot voor de pers:

www.tilburgstudentenfestival.nl

Voorlichter Michiel Prins Tel: 06 24855149 E-mail: m.c.prins@uvt.nl

---- --