Saxion Hogescholen
BR>

di 12 september 2006

Saxion reünie Zuid-Afrika-gangers

Op donderdag 14 september vindt een reünie plaats van oud-studenten Integrale Veiligheidskunde van Saxion Hogescholen. Als studenten volgden zij een stage of deden hun afstudeeronderzoek in Zuid-Afrika. Aanleiding van de reünie is het bezoek van de heer W. van der Waals, Operational Support Officer, Emergency Management Service Department in Zuid-Afrika. Van der Waals begeleidde de studenten tijdens hun verblijf in Afrika.

Als onderdeel van de reünie houden de alumni presentaties over hun buitenlandervaring. Daarbij zullen ze met name ingaan op het belang van hun internationale studie-ervaring voor hun verdere ontwikkeling. De studenten hebben in de periode 2000-2005 werkervaring opgedaan bij diverse afdelingen van de Zuid-Afrikaanse politie, brandweer, gemeente Pretoria en de ambulancedienst.

Dederike van der Bijl en Brechje Munsterhuis werkten voor de South African Police Service in Malmelodi: "Het was een geweldige ervaring. Zuid-Afrika is een ideale leerschool voor Integrale Veiligheidsstudenten. Met name op het gebied van criminaliteitspreventie zijn ze al erg ver. Wij hebben een `community safety audit' van Mamelodi gemaakt. Hierin hebben we onder andere de belangrijkste criminaliteitsproblemen in kaart gebracht. We hebben gekeken naar de oorzaken, de huisvesting, de infrastructuur en de betrokken personen en instanties bij de bestaande preventieprojecten."

Dederike en Brechje zijn na hun opleiding bij Saxion doorgestroomd naar de Universiteit Twente. Ze hebben inmiddels beiden een baan als beleidsmedewerker veiligheid bij een gemeente.

Afgestudeerden van de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) zijn bestuurlijk, communicatief en juridisch geschoold. Zij kunnen zowel binnen de publieke als private sector een baan vinden. Hierbij valt te denken aan functies als coördinator veiligheidsbeleid bij een gemeente, ambtenaar rampenbestrijding en integrale veiligheidszorg of coördinator buurtbeheer. Ook een functie als veiligheidsmedewerker bij een grote multinational behoort tot de mogelijkheden.

De opleiding IVK wordt bij Saxion zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------