Gemeente Assen


Actueel

WK Touwtrekken in Assen

Assen, 13 september 2006

Juist bekomen van het WK Atletiek voor gehandicapten, staat er al weer een wereldkampioenschap op de agenda. Van 14 tot en met 17 september is het de beurt aan de touwtrekkers. Bijna 2000 sporters doen mee aan het WK Touwtrekken. Plaats van handeling: Kortbossen in Assen.

Het WK is verdeeld in twee delen. Donderdag en vrijdag zijn er de Open Clubkampioenschappen en zaterdag en zondag strijden de landenteams in de diverse gewichtsklassen tegen elkaar. Nieuw is de competitie voor jongvolwassenen: de Under23-klasse.

In totaal hebben zich voor de clubkampioenschappen voor donderdag en vrijdag 220 teams uit achttien landen aangemeld. In zeven verschillende klassen gaan zij uitmaken wie zich de komende twee jaar Club Wereldkampioen mogen noemen. Het weekend staat volledig in het teken van de nationale teams. De wedstrijden beginnen dagelijks om 9.30 uur en de toegang is gratis.

Touwtrekken is een teamsport waarin kracht en tactiek gecombineerd worden. Twee teams van elk acht personen staan aan weerszij van een touw van 36 meter, met als doel het andere team minstens vier meter weg te trekken. De categorieën staan voor het totale gewicht van de deelnemers. Zo komen de mannen uit in de categorieën 720, 680, 640, 560 en Under23, de vrouwen nemen het tegen elkaar op in de 560 en 520 kg.