De gebruiker bepaalt de aanpak van de ring utrecht noord Jonge professionals in de bouwsector passen een vernieuwend concept toe op Ring Utrecht Noord.

Het moet anders in de bouwsector, dat is waar het bij De NieuwBouw om draait. De NieuwBouw is een netwerkorganisatie waarin jonge professionals van diverse organisaties actief zijn in de bouwsector. Doelstelling van De NieuwBouw is het herwinnen van het vertrouwen in de bouwsector door aan de hand van goede voorbeelden en vernieuwende aanpakken en ideeën de bouwsector in een beter daglicht te zetten. Door het daadwerkelijk toepassen van vernieuwende concepten wil De NieuwBouw laten zien dat vernieuwing werkt.

De Gebruiker Bepaalt bij de aanpak van de Ring Utrecht Noord.

Vanaf 1 mei startte een campagne waarbij alle gebruikers van de Ring Utrecht Noord uitgenodigd werden mee te denken.

Donderdag 14 september wordt een bijeenkomst georganiseerd waarbij het bestuur met de gebruiker in gesprek gaat om gezamenlijk een probleem vast te stellen.

Gebruikers en bestuur?

In dit project krijgt 'de gebruiker', de consument, allereerst de kans om te bepalen óf er sprake is van een probleem op de Noordelijke Ring van Utrecht. Als er daadwerkelijk een probleem is, dan krijgt 'de gebruiker' de mogelijkheid om te bepalen hoe de oplossing er uit zal zien. Hebben de overheid en andere stakeholders (bestuur) dan helemaal geen invloed meer? Natuurlijk wel. Door het opstellen van spelregels en het aanleveren van visies (zoals de Nota Ruimtelijke Ordening) en feiten (zoals verkeersaantallen) creëren de stakeholders de speelruimte waarbinnen de gebruikers kunnen werken. In een discussie tussen de gebruikers en de stakeholders worden vervolgens op basis van consent besluiten genomen. De besluitvorming vind plaats volgens het sociocratisch kringmodel. Dat betekent dat een probleemdefinitie wordt geformuleerd waar niemand het mee oneens is.

Dit resulteert uiteindelijk in een probleemdefinitie en een oplossing die door 'de gebruikers' en het bestuur wordt gedragen.

Het proces

Het proces is verdeeld in twee fasen. Een eerste fase waarin de gebruikers het probleem bepalen en een tweede fase waarin de gebruikers de oplossing bepalen. Op de internetsite www.degebruikerbepaalt.nl vind u alle informatie over het project. Op www.denieuwbouw.nl vind u alle informatie over De NieuwBouw, de netwerkorganisatie.

De Ring Utrecht Noord

De Ring Utrecht Noord (N230) is een gecombineerde provinciale en gemeentelijke weg aan de noordkant van Utrecht. De Ring Utrecht Noord verbindt de A2 (Utrecht-Amsterdam) en de A27 (Almere-Utrecht) en bestaat uit een 2x2 strooks autoweg met gelijkvloerse kruisingen (rotondes en verkeerslichten).

Gebruikers en Stakeholders formuleren 14 september probleemstelling

De bijeenkomst met stakeholders en gebruikers vindt 14 september om 19.30 uur plaats in het Pim Jacobs Theater te Maarssen. U bent van harte welkom. Mocht u deel willen nemen of vragen hebben, dan kunt u dit laten weten via info@degebruikerbepaalt.nl of via telefoonnummer 06 51814310 van Olaf Dirkx.

VOOR DE REDACTIE

Interviews, en meer informatie via Hilde Van den Berghe T 0299 475 117 E info@presshere.nl

Press Here bv, Postbus 465, 1440 AL Purmerend.

Meer info: www.degebruikerbepaalt.nl.