Gemeente Loenen aan de Vecht


Voorlichtingsbijeenkomst 14 september over locatie tijdelijke school Vreeland

Tijdelijke school Vreeland bij RABO-bank ?
De plannen voor de nieuwe (brede) school in Vreeland krijgen steeds meer vorm. Het ontwerp van de school, die op de locatie van de oude openbare school aan de Niftarlakelaan zal gaan v errijzen, is bijna definitief vastgesteld. Voor de gebruikers van de te slopen accommodatie zal tijdens de bouwperiode van één à anderhalf jaar vervangende ruimte moeten worden gevonden. Het gaat daarbij om vier klassen van de Christelijke basisschool en een ruimte voor Peuterspeelzaal Vechtkroost. De Kinderopvang kan voorlopig de huidige ruimte blijven gebruiken omdat dat deel van het oude gebouw de nieuwbouw nog niet in de weg staat. Zij kan dan eind 2007, zonder tussenstation, naar de nieuwe samenwoonschool in Loenen verhuizen.

Onderzocht is of de school en de peuterspeelzaal tijdens de bouw in een bestaande Vreelandse accommodatie zouden kunnen worden ondergebracht. Zo'n ruimte bleek echter niet beschikbaar. Er zal dus ergens in Vreeland een ruimte moeten worden gevonden waar een noodschool kan worden geplaatst. Een aantal binnen de kern gelegen locaties is bezien. De voorkeur wordt gegeven aan het terrein rond het gebouw tegenover het dorpshuis, waarin op dit moment onder meer de RABO-bank kantoor houdt. Dit terrein ligt centraal in de dorpsbebouwing, waardoor het voor de peuters en leerlingen goed en veilig bereikbaar is. Bovendien is de grond grotendeels eigendom van de gemeente.

Het idee is de schoolcontainers zo veel mogelijk tegenover de garageboxen aan de Vredelantstraat te plaatsen, zodat de overlast voor de omwonenden beperkt blijft.

Voordat de plannen voor deze locatie verder uitgewerkt gaan worden en de formele vergunningenprocedure van start gaat wil de gemeente graag met de buurtbewoners hierover overleggen.

Voor de buurtbewoners wordt daarom op donderdagavond, 14 september om 20:00u in het dorpshuis Vreeland een bijeenkomst gehouden. De gemeente zal daar het plan nader toelichten en de formele procedure uiteenzetten. Daarnaast wordt de aanwezigen ruimschoots gelegenheid gegeven vragen te stellen en aandacht te vragen voor specifieke aspecten. Hoewel de bijeenkomst vooral voor de buurtbewoners is bedoeld zijn uiteraard ook andere belangstellenden van harte welkom.

Tijdens deze bijeenkomst gaat het uitsluitend om de tijdelijke accommodatie. Voor de nieuwe school zelf zullen afzonderlijke informatieavonden worden belegd.