MINDEF: Opening nieuw Dienstencentrum Defensie in Enschede

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Staatssecretaris Cees van der Knaap opent donderdag 14 september 2006 het nieuwe Dienstencentrum Human Resources in Enschede. De bewindsman heeft zich ingezet voor de komst van het Dienstencentrum HR naar de regio Twente ter compensatie voor het verlies aan arbeidsplaatsen als gevolg van de sluiting van vliegbasis Twenthe.

Het Dienstencentrum HR bevindt zich in een kantoorpand op het Business & Science Park in Enschede. Het pand biedt ruim achtduizend vierkante meter kantoorruimte en is het nieuwe 'shared service'-centrum voor de personeelsdienst van Defensie. De oprichting van het Dienstencentrum HR maakt deel uit van een reorganisatie van deze personeelsdienst. Het dienstencentrum is het centrale aanspreekpunt voor alle 65.000 defensiemedewerkers voor ondersteuning en specialistische advisering op personeelsgebied. Tevens voert het administratieve taken uit. Voorheen waren deze taken verspreid over de verschillende defensieonderdelen. De basisorganisatie is thans operationeel en omvat ongeveer honderd medewerkers. De dienstverlening vanuit het Dienstencentrum HR wordt stap voor stap uitgebouwd.

Bij de officiële opening zullen staatssecretaris Van der Knaap van Defensie en burgermeester Den Oudsten van Enschede een toespraak houden. In zijn toespraak zal Van der Knaap onder meer ingaan op toekomstige inspanningen van Defensie om de regio Twente te compenseren.