Gemeente Rotterdam

Presentatie adoptieteams Rotterdam-Zuid

Het kabinet adopteert dertien aandachtswijken in elf steden en gaat nieuwe coalities aan voor de wijk met het doel de leefbaarheid te verbeteren. Adoptieminister Donner gaat zich samen met twee teams inzetten voor Rotterdam-Zuid. De teams bestaan uit een wethouder, een hoge rijksambtenaar en een prominente deskundige. Wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid) gaat zich met zijn adoptieteam met name richten op het verbeteren van de particuliere woningen. Zijn team bestaat uit directeur-generaal Rob Kerstens van het Ministerie van OCW en Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad. Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) zal zich met zijn adoptieteam met name richten op de jeugd en opvoeding in een aantal wijken in Rotterdam-Zuid. Zijn team bestaat uit met directeur-generaal Rob Kerstens en Steven van Eijck, onder meer commissaris Jeugd- en jongerenbeleid. De projecten sluiten naadloos aan op het Pact op Zuid, het grote investeringsprogramma dat gemeente, deelgemeenten en woningbouwcorporaties in aanwezigheid van minister Donner op 25 september presenteren.

Op donderdag 14 september presenteren deze en de ambassadeurstrio's van andere steden zich op de startbijeenkomst in sociëteit De Witte in Den Haag. Journalisten zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Programma

15.00 Aanvang. Wethouders en prominente deskundigen arriveren.

15.30 Aankomst minister Dekker (VROM) en minister Nicolaï (BVK) en andere kabinetsleden

16.00 Officiële aftrap door de ministers Nicolaï en Dekker

16.30 Einde bijeenkomst

Het is voor de pers mogelijk vragen te stellen aan de leden van de adoptieteams.

Locatie

Sociëteit De Witte, Plein 24, Den Haag

Aanmelden

Journalisten die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden bij Jeroen Bos, voorlichter ministerie van VROM, 06 - 53 66 03 69 of Mireille Beentjes, voorlichter ministerie van BZK, 06 - 18 59 67 95.

noot voor de redactie/