MINVenW:Peijs bezoekt binnenvaartconferentie in Roemenië

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Minister Peijs is op 14 en 15 september in Roemenië waar ze deelneemt aan de Pan-Europese Binnenvaartconferentie in Boekarest. Peijs treedt tijdens de conferentie op als vice-voorzitter en haar Roemeense collega-minister Berceau (Transport, Constructie en Toerisme) is voorzitter tijdens de twee dagen durende conferentie. De conferentie in Roemenië is een vervolg op de conferentie van 2001 in Rotterdam over 'Pan European Inland Shipping Conference'. Toen is in de 'Declaratie van Rotterdam' besloten dat de binnenvaartlanden en organisatie zouden gaan werken aan de harmonisatie van wetgeving; de veiligheid en duurzaamheid; promotie en aan de infrastructuur. De afspraken van toen worden tijdens de huidige conferentie besproken en geëvalueerd. Aan het einde van de conferentie in Boekarest wordt de 'Declaratie van Boekarest' getekend door de deelnemende landen en organisaties.
In 2000 hebben diverse landen besloten twee ministersconferenties over binnenvaart in Europa te organiseren om te komen tot afspraken en samenwerking. De eerste vond plaats in Rotterdam en de tweede zou in Roemenië plaatsvinden waarbij Rotterdam geëvalueerd zou worden. Diverse binnenvaartlanden van Europa, de Centrale Rijnvaartcommissie, de Donau-commissie, Eu-commissie en diverse riviercommissies nemen deel aan de conferentie.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ministerie van verkeer en waterstaat , Lisa Neves Concalves 070-3517116