Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 168

13 september 2006

Opening Stadswinkel Prins Alexander

Donderdag 14 september gaat de vijfde Rotterdamse stadswinkel open. Dit keer in deelgemeente Prins Alexander, op het Prins Alexanderplein 25. Rond 16.00 uur verricht wethouder Jeannette Baljeu (o.m. Organisatie) samen met deelgemeente bestuurders Robert Krul en Jan Noeverman de feestelijke openingshandeling. Naast de stadswinkels kunnen Rotterdammers voor gemeentelijke zaken 24 uur per dag terecht bij 0800-1545 en www.rotterdam.nl.

De gemeente Rotterdam opent in 2006 en 2007 in totaal 13 stadswinkels waar producten en diensten van de gemeente zijn te verkrijgen. Dit betekent dat burgers en ondernemers meestal nog maar naar één plek in de stad hoeven te gaan om zaken met de gemeente te regelen. De andere stadswinkels zitten in Hoek van Holland, Noord, het Centrum en Hoogvliet.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

De gemeente Rotterdam verbetert haar dienstverlening aan burgers en ondernemers door de kanalen waarlangs producten en diensten worden verkregen beter op elkaar af te stemmen. Het belangrijkste in de nieuwe opzet is dat klanten voor verschillende producten op één plek terecht kunnen: het one-stop-shopping. In de toekomst maakt het dus niet uit of iemand langskomt in een stadswinkel, het nummer 0800-1545 belt of via Rotterdam.nl, post of e-mail contact heeft met de gemeente. De dienstverlening per kanaal is dan hetzelfde en burgers bepalen zelf wanneer en via welk kanaal het contact plaatsvindt. Bij de stadswinkels is de klant wel gebonden aan de openingstijden, maar kan dan wel rekenen op persoonlijke begeleiding door de hulpvaardige medewerkers in de winkel.

Eerst vooral informatie

De verbetering van de dienstverlening zit voor een groot deel in de clustering van producten en diensten. Dit is een enorme operatie die in fasen verloopt. In de eerste periode ligt het accent voornamelijk op informatiestrekking en doorverwijzing. Het direct kunnen aanvragen, afhandelen en afnemen van diensten en producten zal verderop in het jaar en volgende jaar groeien. De publiekstaken van Publiekszaken, dS+V, Stadstoezicht en Gemeentebelastingen Rotterdam gaan als eerste over naar de stadswinkels. Later zullen de publiekstaken en producten van andere diensten van de gemeente volgen.

De stadswinkel Prins Alexander is iedere werkdag open van 9.00 tot 16.00 uur en dinsdag tot 20.00 uur.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam