Dienstenbond CNV

Wat speelt er bij SNS Reaal?
14-09-2006

Afgelopen dinsdag, 12 september, is er weer een overleg geweest tussen de vakverenigingen en SNS Reaal. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen die besproken zijn:

* Reorganisatie Zakelijk Bedrijf

* Leeftijdsbewust personeelsbeleid

* Sociaal Plan

Reorganisatie Zakelijk Bedrijf
Wij hebben nog geen duidelijkheid kunnen krijgen over de gevolgen van de voorgenomen reorganisatie bij het zakelijk bedrijf. De mogelijke overname van bouwfonds (property finance) heeft voor enige vertraging gezorgd. SNS heeft wel toegezegd nu op korte termijn knopen door te hakken en met een duidelijk verhaal naar de OR en de medewerkers te komen. De onzekerheid bij de medewerkers die het betreft moet niet te lang meer duren. De eerste aankondiging van de voorgenomen reorganisatie dateert immers al van vlak voor de zomerperiode. Wij verwachten dat er binnen een periode van twee weken een adviesaanvraag bij de OR ligt.

Wat al wel duidelijk was, is dat de reorganisatie een behoorlijke impact zal hebben voor de medewerkers. Behalve het reeds aangekondigde verlies van (tenminste?) 70 arbeidsplaatsen, zal er voor degenen die mogen blijven ook een andere standplaats komen. Dat kan in veel gevallen extra reistijd en dus ook reiskosten betekenen. Óf, nog erger, is het werk nog wel passend, als je zover moet reizen? CNV Dienstenbond wil daarom aanvullende afspraken over deze onderwerpen maken in het Sociaal Plan.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid
Wat betreft dit onderwerp hebben wij onze kritiek geuit op het voorstel van SNS Reaal zoals dat er nu ligt. Dit richt zich veel te veel alleen op de ouderen. Leeftijdsfasebewust personeelsbeleid, employability, inzetbaarheid, diversiteit en hoe je het maar wilt noemen, het gaat over de hele organisatie en heeft gevolgen voor alle medewerkers. In feite gaat het erom hoe je mensen bindt en boeit. Hoe zien SNS Reaal en haar medewerkers er over 10 of 15 jaar uit en zijn we dan nog een aantrekkelijke werkgever? SNS Reaal gaat met onze kritiek nu aan de slag.

Sociaal Plan
De reactie zoals wij die vorige keer op de voorstellen van SNS Reaal hebben gegeven, blijft onverkort staan. Het huidige Sociaal Plan en de veranderingsvoorstellen van SNS Reaal ademen te weinig de sfeer van echte begeleiding van werk naar werk (extern én intern). Dat blijkt ook wel uit de praktijk. Een ruime meerderheid van de medewerkers die te maken heeft gekregen met boventalligheid is weggegaan met een financiële regeling. Van de 104 boventallige medewerkers zijn slechts 30 medewerkers intern herplaatst. Dat zijn geen goede cijfers. Het is zeker niet wat wij voor ogen hadden met het Sociaal Plan. Wat wij nu willen is meer kwaliteit, echte kansen om intern en extern ander werk te krijgen. Wij vragen niet om meer geld maar wel om een betere regie. De bal ligt nu bij SNS Reaal. Kortom, wordt vervolgd.

Heeft u vragen of opmerkingen over voorgaand verslag? Neemt u dan contact met ons op. Ook als u input wilt leveren voor de onderhandelingen over het Sociaal Plan, horen wij dat graag. U kunt een mail sturen naar n.poelgeest@cnvdibo.nl of bellen naar: 035-6460580