Politieberichten Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht, 14-09-2006

Eenzijdige aanrijding

LAGE VUURSCHE Een 19-jarige automobilist uit Soest is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt toen hij op de Vuursche Dreef tegen een boom reed.

Omstreeks 01.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van het ongeval. Agenten troffen de man liggend buiten de auto aan met beenletsel. De auto was zwaar beschadigd. Het slachtoffer werd onderworpen aan een blaastest, maar bleek niet te veel te hebben gedronken.

Naar eigen zeggen was hij in een slip geraakt toen de weg plotseling overging in grind. Om meer grip op de weg te krijgen, drukte hij de koppeling in, waarna hij tegen de boom belandde. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Pizzakoerier overvallen

SOEST Een 17-jarige pizzakoerier uit Soest is dinsdagavond overvallen op de Smitsweg. Daarvan deed hij woensdag aangifte.

Omstreeks 22.00 uur bracht de jongen een bestelling bij een flatwoning. Toen hij weer beneden kwam bij de lift, werd hij opgewacht door een jongen. Die dwong hem onder bedreiging met een scherp voorwerp zijn geld af te geven. Vervolgens rende de overvaller weg richting de Weegbreestraat. Het slachtoffer hoorde vervolgens een scooter wegrijden.

Het signalement van de overvaller luidt: een jongen van 15 tot 17 jaar oud, circa 1.60 meter lang, met een lichtgetinte huidskleur en kort zwart krullend haar. Hij droeg een donker vest met rits en een blauwe spijkerbroek. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.