Siemens

Persbericht

0609.834

Eindhoven, woensdag 13 september 2006

Hoe een klein apparaat groot kan zijn

VDO Dayton lanceert nieuw compact draagbaar navigatiesysteem

De PN2050 is hét nieuwe draagbare navigatiesysteem van VDO Dayton. Het compacte apparaat combineert gebruiksgemak met de vertrouwde geavanceerde softwaretechnologie van de vaste inbouwsystemen van VDO Dayton, die in Eindhoven ontwikkeld is. Het systeem heeft veel te bieden. Het is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ziet er ook prachtig uit! Naast de fraaie platte vormgeving, is het apparaat voorzien van een geïntegreerde MP3-speler, waarmee tijdens het navigeren naar muziek geluisterd kan worden. Daarnaast biedt het apparaat de mogelijkheid om op het scherm digitale fotos te bekijken. Door het lichtgewicht zakformaat kan het zo meegenomen worden in de broekzak. De PN2050 is vanaf het einde van dit jaar verkrijgbaar vanaf 399 euro.

De PN2050 biedt veel gebruiksgemak. Zo kan de eindbestemming razendsnel en eenvoudig ingevoerd worden via postcodes, zodat de gebruiker snel op weg kan. De routes worden vervolgens overzichtelijk weergegeven via een transparant splitscreen, dat aangepast kan worden aan de persoonlijke voorkeur. De volledige wegenkaart van Europa of afhankelijk van de uitvoering- de gehele Benelux plus de hoofdwegen van Europa is beschikbaar via de gratis meegeleverde SD kaart. De PN2050 beschikt tevens over een uitstekende GPS ontvangst. Een zeer compleet navigatiesysteem dus!

De PN2050 is eenvoudig te bedienen door een overzichtelijke menustructuur en een 3.5" touchscreen beeldscherm. Dit TFT LCD scherm heeft een ontspiegelde display, waardoor het navigatiesysteem gemakkelijk en zonder hinderlijke reflecties van zonlicht te bedienen is. Behalve via het touch screen, kan het systeem ook met een afstandsbediening worden bediend. Deze kan eenvoudig aan het stuur worden geklikt, zodat de bestuurder tijdens het rijden de handen aan het stuur en ogen op de weg kan houden: veiligheid gaat voor alles.

De kleine portable beschikt over een 2GB SD-kaart slot met een ruimte van 2 GB voor het laden van wegenkaarten, MP3-tjes of digitale fotos. Deze kunnen eenvoudig via het systeem worden opgevraagd, zodat muziek zelfs tijdens het navigeren kunnen worden afgespeeld. Het systeem is standaard uitgevoerd met een zogenaamde line-out, waarmee het systeem door middel van een speciale houder kan worden aangesloten op de geluidsinstallatie van de auto. Voor perfect geluid! Ook bestaat de mogelijkheid om via deze houder om met bluetooth handsfree te bellen en de telefoon te bedienen via het navigatiesysteem. De gebruiker kan er voor kiezen om de meest actuele verkeersinformatie, zoals files en mobiele verkeerscontroles, weer te laten geven. Deze kunnen verwerkt worden in de geplande route, zodat men altijd de snelste route naar de eindbestemming kan nemen.

Siemens VDO Automotive is wereldwijd een van de toonaangevende leveranciers van elektronica en mechatronica voor de automobielbranche. Als ontwikkelingspartner van de automobielindustrie maakt de onderneming producten voor transmissietechniek, motorbesturingselektronica en inspuittechniek voor een groter motorvermogen en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor nog meer rijcomfort en gebruiksgemak zorgen informatie- en car-communicationsystemen met instrumentatie, audio- en navigatiesystemen, telematica- en multimediatoepassingen en complete dashboards. Voor nog meer veiligheid zorgen Siemens VDO-producten voor chassis en carrosserie, zoals airbags, ABS en vergrendelingssystemen. Een eigen bedrijfsgroep verkoopt producten voor de aftermarket voor personenautos en vrachtwagens, met name voor vlootmanagement en audio- en navigatiesystemen. Siemens VDO Automotive realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 9,6 miljard euro.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Informatie over producten van VDO Dayton is te verkrijgen via 0900-INFOVDO (0900-4636836) of
Info-nl@siemensvdo.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo Voor alle VDO Dayton persberichten zie: www.vdodayton.com