Politie Haaglanden

persberichten 14 september

Haaglanden, 14-09-2006

Onrust na steekpartij
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar is gisteravond ernstig gewond geraakt bij een steekpartij op het Paul Krugerplein. Het slachtoffer liep omstreeks 20.00 uur met zijn partner over het plein toen hij door een nog onbekende man meerdere keren in zijn buik werd gestoken. De verdachte maakte zich daarna uit de voeten. Omdat zich kort na de steekpartij ook nog een aanrijding op het Paul Krugerplein voordeed, ontstond de nodige commotie. Daarop kwamen veel mensen af en werd de politie het werken onmogelijk gemaakt. Zo probeerde een scooterrijder over de plek te rijden waar de technische recherche sporenonderzoek deed na de steekpartij. Verschillende eenheden, waaronder hondengeleiders, zorgden ervoor dat de rust op het Paul Krugerplein terug keerde en dat mensen op afstand bleven. Drie personen werden daarbij aangehouden.

Beginnende bestuurder onder invloed
Den Haag - Op donderdag 14 september heeft de politie op de Van Boetzelaerlaan rond 01.15 uur een 20-jarige Rotterdammer aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij legde een blaastest af en blies 380 ugl. De man was beginnend bestuurder en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag - In de ochtend van woensdag 13 september heeft de politie twee hennepkwekerijen opgerold. In een perceel in de Hollanderstraat werden in totaal 384 planten en diverse munitie aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. In een perceel in de Groot Hertoginnelaan werden in totaal 1700 planten aangetroffen. De bewoner, een 48-jarige Hagenaar, is als verdachte aangehouden. De planten en apparatuur van beide kwekerijen zijn in beslaggenomen en voor vernietiging aangeboden.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Rijswijk Twee Hagenaars (36 en 38 jaar) zijn woensdag 13 september om 15:00 uur bij een filiaal in het winkelcentrum In de Bogaard aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De mannen werden door een beveiligingsbeambte betrapt, terwijl een van de twee een doosje parfum wegnam en dat doorgaf aan de andere man. Hierop werden ze aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de mannen ook in een andere winkel goederen hadden weggenomen.

Verdachte diefstal fiets aangehouden
Rijswijk Op woensdag 14 september om 06:00 uur werd op de Huis te Landelaan een 33-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man reed op een fiets waarvan het slot ontbrak. Toen politieagenten de man aanspraken bleek dat de fiets twee maanden eerder in Rijswijk was gestolen.

Verdachte inbraak auto aangehouden
Wateringen Op dinsdag 13 september om 09:50 uur werd op de N211 ter hoogte van de afslag Wateringen/Kwintsheul een 29-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Door een 35-jarige getuige was gezien dat de man stond te morrelen aan een personenauto op de s Gravenzandseweg. Toen hij de man daarop aansprak vluchtte deze. De getuige en enkele van diens collegas zette de achtervolging in. Politieagenten die inmiddels ook de zoektocht hadden ingezet zagen de verdachte korte tijd later kleddernat aan de overkant van een sloot staan. Op vordering van de agenten zwom de man terug waarna hij werd aangehouden.

Minderjarige (9) aangehouden wegens diefstal
Wateringen Op dinsdag 13 september om 16:00 uur werd op het Plein een 9-jarig meisje aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje had bij een winkel diverse schoolartikelen weggenomen ter waarde van 130,-- Het meisje werd overgedragen aan haar ouders voor een vermanend gesprek.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Wateringen Op donderdag 14 september om 06:00 uur werd in een bedrijfspand aan de Linnewever een hennepkwekerij aangetroffen. Politieagenten troffen een opengebroken deur aan en stelden een onderzoek in. In het pand troffen zij de kwekerij met 540 henneplanten aan. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de planten werden vernietigd.

Kop/staart met vier autos
Zoetermeer Een 73-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte op woensdag 13 september om 17:15 uur op de Zuidweg ter hoogte van de 1e Stationsstraat een kop/staart aanrijding met drie andere personenautos. De man bemerkte de stilstaande rij autos te laat op en botste er bovenop. De 75-jarige echtgenote van de man werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Vrouw rijdt tegen bromfietser aan
Zoetermeer Woensdag 13 september omstreeks 15.45 uur zijn op de Edelsteensingel een 67-jarige vrouw met haar fiets en een 16-jarige jongen op een bromfiets tegen elkaar gebotst. De vrouw kwam hierbij ten val en is met een beenwond naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw wilde vanaf de Eerste Stationsstraat de Edelsteensingel oprijden en kon niet meer tijdig stoppen voor een bromfiets die op de Edelsteensingel reed. De 16-jarige jongen en een 12-jarig meisje dat achterop de bromfiets zat, kwamen met de schrik vrij.

6-jarig jongetje gewond
Zoetermeer Woensdag 13 september omstreeks 19.30 uur is op de Heicopstraat een 6-jarig jongetje door een automobiliste aangereden. Het jongetje stak plotseling op zijn fietsje de rijbaan over en de bestuurster, een 33-jarige Zoetermeerse, kon het jongetje niet meer ontwijken. De vrouw en het jongetje zijn beiden naar het ziekenhuis vervoerd. Het letsel is niet bekend.

Wielrenner en fietser botsen
Delfgauw Woensdag 13 september omstreeks 18.50 uur zijn op de Laan der Zeven Linden een wielrenner en een fietser op elkaar gebotst. De fietser, een 12-jarig jongetje wilde ter hoogte van het zebrapad op de kruising Laan der Zeven Linden en Pauwmolen oversteken. De jongen zag wel een auto aankomen, maar schatte de snelheid van de wielrenner, een 41-jarige man die rechts van de auto reed, niet goed in. Een botsing was het gevolg. De wielrenner is met een schouderfractuur en pinkfractuur naar het ziekenhuis vervoerd. Het jongetje kwam met de schrik vrij.