Ingezonden persbericht


Cordys en WebEx werken samen aan afstemming on-demand samenwerkingsdiensten op IT-bedrijfssystemen

Doorbraak in samenvoegen van gestructureerde en ongestructureerde samenwerking

Putten, 14 september 2006 - Cordys, leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven, gaat samenwerken met WebEx (Nasdaq: WEBEX), vooraanstaand leverancier van software-as-a-service applicaties (SaaS) voor online samenwerking. De doelstelling is om gezamenlijke oplossingen te ontwikkelen die de samensmelting van real-time samenwerkingsdiensten en IT-systemen optimaal ondersteunen.

Met de samenwerking ondersteunen Cordys en WebEx klanten bij het integreren van online samenwerkings- en communicatietechnologie met business process management en IT-architecturen. Het is de bedoeling om het WebEx-aanbod voor online samenwerking op basis van ongestructureerde gegevens, te combineren met het Cordys SOA-platform. Dit platform ondersteunt samenwerking van personen en IT-diensten rond processen op basis van gestructureerde data.

"De relatie tussen Cordys en WebEx bestaat al enkele jaren. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst bouwt hierop voort", zegt Jan Baan, oprichter en Executive Chairman van Cordys. "De werelden waarin beide bedrijven opereren kennen grote overeenkomsten en lopen steeds meer in elkaar over. Wij willen het beste uit dit potentieel halen en op basis daarvan nieuwe oplossingen ontwikkelen. Dit samenwerkingsverband stelt ons in staat om onze service aan zakelijke klanten te verbeteren door de gebruikte online samenwerkingsdiensten naadloos te integreren met onze procesgerichte IT-infrastructuur."

De markt van online samenwerking groeit snel. De WebEx-oplossingen richten zich op de groeiende markt van on-demand diensten. Voorbeelden van dergelijke oplossingen zijn WebEx WebOffice en de onlangs gelanceerde bèta-versie van AIM Pro Business Edition, die de flexibiliteit van on-demand instant messaging combineert met de beveiliging en het centrale beheer waar zakelijke gebruikers behoefte aan hebben.

"Cordys heeft een innovatief en krachtig platform ontwikkeld dat bedrijfsprocessen centraal stelt in de IT. Dit biedt managers meer inzicht en mogelijkheden en geeft de gegevens- en applicatiearchitectuur meer structuur", zegt Subrah Iyar, CEO van WebEx. "WebEx investeert in de toekomst van on-demand diensten. Wij zien de benadering van IT-architectuur van Cordys als de perfecte aanvulling op onze visie om volledig geïntegreerde online samenwerking te bieden aan wereldwijde bedrijven."

Cordys maakte de samenwerking met WebEx bekend op de tweede dag van Cordial 2006, de jaarlijkse conferentie voor gebruikers en klanten, die plaatsvindt op het hoofdkantoor van Cordys in Putten.

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen versimpelen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform, waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys haar klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en haar methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continue veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,