Politieberichten Lekstroom

Utrecht, 14-09-2006

Twee mannen aangehouden voor het plegen van een diefstal

HOUTEN De politie heeft in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 september twee mannen aangehouden voor het inbreken in schuren en het stelen van fietsen.

Getuigen belden omstreeks 02.20 uur naar de politie omdat zij twee mannen zich verdacht zagen gedragen in de omgeving van het Puntmos. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op. Toen de agenten na werktijd naar huis gingen zagen zij twee mannen die aan het signalement voldeden.

De mannen stonden bij twee fietsen waarvan zij niet konden aangegeven waar die vandaan kwamen. Ook had het tweetal gereedschap op zak. De mannen één van 18 jaar uit Wijk bij Duurstede en een 19-jarige man uit Amersfoort werden beiden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee personen aangehouden

LOPIK Op de Graafdijk heeft de politie donderdagmiddag twee personen aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfiets met twee opzittende zonder helm over de Graafdijk rijden. De 22-jarige bestuurder uit Lopik werd tot stoppen gedwongen en hem verteld dat hij samen met zijn 21-jarige vrouwelijke passagier een bekeuring kreeg voor het niet dragen van de helm. Beiden konden geen identiteitsbewijs laten zien en werden aangehouden. Ook was de bromfiets in een uitermate slechte staat dat de agenten besloten deze in beslag te nemen voor nader onderzoek.

De 22-jarige eigenaar werd hier zo boos over dat hij door middel van het dreigen met pepperspray tot rust gemaand moest worden. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.