Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden introduceert het ZekerheidsPakket Particulieren 14-09-2006
Nationale-Nederlanden introduceert het ZekerheidsPakket Particulieren. Dit pakket biedt het intermediair een gedegen oplossing voor particulieren schadeproducten en omvat vier rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer en Vrije tijd. Het pakket is door het intermediair via Mijn.NN.nl af te sluiten. Hiermee wordt een tweede stap gezet in de vernieuwing van het particuliere schadebedrijf, dat met de succesvolle introductie van de autoverzekering in augustus 2005 is ingezet. Op Mijn.NN.nl is op 19 juli 2006 het officiële startsein gegeven voor dit nieuwe schadeproduct van Nationale-Nederlanden. De acceptatiebeslissing, de premie en het polisnummer kunnen door het werken via Mijn.NN.nl direct worden afgegeven. Het intermediair ontvangt het polisblad digitaal en kan het vervolgens gelijk printen en meegeven aan de klant. Deze werkwijze zorgt voor een snel, efficiënt en foutloos verwerkingsproces. Daarnaast geeft het ZekerheidsPakket Particulieren het intermediair de mogelijkheid om flexibel met zijn provisiepercentages om te gaan en bijvoorbeeld zelf de hoogte van de provisie te bepalen. Op deze wijze kan het aanbod financieel nog aantrekkelijker worden gemaakt en de concurrentiepositie van het intermediair verder worden verstevigd.

Het intermediair heeft een mailing ontvangen in de vorm van een langspeelplaat met de titel "The greatest schadehits remixed". In de platenhoes vond men ondermeer een CD-rom met een complete presentatie over het ZekerheidsPakket Particulieren en het sluiten via Mijn.NN.nl. Adriaan Frijters, Directeur Schade en Inkomensverzekeringen, ziet veel kansen op de schademarkt voor het intermediair:"Het ZekerheidsPakket Particulieren laat zien dat persoonlijk advies van een verzekeringsadviseur en een concurrerende premie uitstekend samengaan. Met één pakket en één aanspreekpunt bij vragen en/of schade heeft zijn klant de zekerheid dat alles goed geregeld is."

De vernieuwing van de particuliere schadeverzekeringen vindt in stappen plaats. Het Zekerheidspakket Particulieren omvat nu vier rubrieken: Recht & Plicht (aansprakelijkheid), Wonen (woonhuis en inboedel), Vervoer (personenauto) en Vrije tijd (doorlopende reisverzekering). In de volgende fases volgt binnen deze rubrieken een uitbreiding met de producten rechtsbijstand, motor, oldtimer, aanhanger, tourcaravan, drijvende woning en kostbaarheden. Daarnaast wordt er een vijfde rubriek, Inkomen, toegevoegd met de producten maandlasten AOV en ongevallen. Ook wordt het geautomatiseerde proces op Mijn.NN.nl in stappen geoptimaliseerd.

Het ZekerheidsPakket Particulieren bouwt voort op het succes van de, via Mijn.NN.nl af te sluiten, autoverzekering die in 2005 is geïntroduceerd. Dit past het in het streven van Nationale-Nederlanden om via ketenintegratie en straight through processing het verwerkingsproces snel, efficiënt en foutloos te laten verlopen. Het intermediair bespaart hierdoor tijd en kan een optimale dienstverlening bieden aan de klant tegen een concurrerende premie. Dat deze werkwijze succesvol is, blijkt uit de ruime vervijfvoudiging van het aantal aanvragen van de autoverzekering van Nationale-Nederlanden.