Gemeente Delfzijl

14 september 2006

INFORMATIE

Waarnemend gemeentesecretaris vertrekt
Nieuwe gemeentesecretaris gemeente Delfzijl bekend

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl heeft de heer Klaas Jan Havinga per 1 december 2006 benoemd als gemeentesecretaris van de gemeente Delfzijl. De heer Havinga is momenteel gemeentesecretaris in Stadskanaal. Waarnemend gemeentesecretaris van de gemeente Delfzijl, mevrouw Etty Stoffer, is met ingang van 1 december 2006 benoemd tot directeur strategie en projecten bij de gemeente Kampen.

De heer Havinga heeft van het college als extra opdracht meegekregen zich te richten op: 1. Ontwikkeling van de organisatie, zoals het optimaliseren van de dienstverlening; 2. Integratie van Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl binnen de gemeentelijke organisatie; 3. Samenwerking met de gemeenten Appingedam, Eemsmond en Loppersum.

Mevrouw Stoffer is in 1998 bij de gemeente Delfzijl komen werken. Eerst als chef later als hoofd van de Sociale Dienst. Vanaf 2004 was ze adjunct-gemeentesecretaris en vanaf 1 mei jl. op verzoek van waarnemend burgemeester Cees Waal, waarnemend gemeentesecretaris. Ze heeft zich onder andere ingezet voor het realiseren van het gezamenlijke zwembad met de gemeente Appingedam, de opzet van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) en de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie van Delfzijl.

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt Mirjam Visser, telefoon (06)54784859.


---- --