Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 14 september 2006

(

Leiden Verdachten van woninginbraak
De politie heeft donderdagnacht 14 september rond 05.30 uur twee mannen uit Leiden van 25 en 29 jaar aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Herengracht. Op een nog onbekende wijze wist men de voordeur te openen waarna er uit de gang twee tassen en een rugzak met inhoud werden gestolen. De politie zag op de Nieuwe Rijn twee hun bekende mannen lopen met bij zich tassen waarin ze met aandacht snuffelden. Op het moment dat de politie de twee als verdachten wilden aanhouden probeerden ze te ontkomen. Niet voor ver. Op de Kaarsenmakerstraat en de Kraaierstraat konden ze alsnog worden ingerekend. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Politie zoekt doorrijder
De politie is op zoek naar de bestuurder van een personen- of vrachtauto die op maandag 11 september rond 12.10 uur op de Van der Werfstraat nabij de kruising met de Vollersgracht een radarauto van de Politie Hollands Midden aanreed en daarna is doorgereden zonder zijn identiteit of die van zijn auto bekent te maken. Een agent had de radarauto daar geparkeerd en ontdekte bij terugkomst dat deze aan de linkerzijde flink beschadigd was. Plaatschade die vermoedelijk veroorzaakt was door een personen- of vrachtauto. Als het een vrachtauto is geweest sluit de politie niet uit dat de bestuurder niets van de aanrijding heeft gemerkt. De politie vraagt de bestuurder alsnog contact op te nemen met de politie in Leiden via 0900-8844. Ook andere getuigen wordt gevraagd dit nummer te bellen.

Leiden Aanhouding verdachten fietsendiefstal
De politie heeft woensdagavond 13 september rond 21.25 uur aan de Boommarkt een 32 jarige man uit Leiden aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat de politie een melding had gekregen dat een man in de kabeljouwsteeg bezig was om een gele mountainbike te stelen. Toen de politie daar kwam was fiets en man weg. Na een kleine zoektocht zagen de agenten de fiets staan aan de Boommarkt en zagen ze op korte afstand de verdachte op de grond liggen. Hij probeerde zo niet op te vallen. Helaas voor de verdachte werd hij opgemerkt en aangehouden. Tegenover de politie bekende hij de diefstal van de fiets. Vanmorgen is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Donderdagnacht 14 september rond 04.15 uur hield de politie op het Stationsplein een 27 jarige man uit Leiden aan. De man bood daar aan voorbijgangers een groene oude damesfiets van het merk Union aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig ws. De gewaarschuwde agenten hielden hem aan en namen de fiets in beslag. De verdachte is ingesloten. De politie is op zoek naar de eigena(a)r(resse) van de fiets.

Voorhout Onder invloed rijden
De politie heeft donderdagnacht 14 september rond 01.45 uur op de Teylingerlaan een 37 jarige automobilist uit Baguio City aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat agenten bij een controle vaststelden dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. De ademanalyse gaf daar uitslag over 510 ug/l (limiet 2.20 ug/.). Omdat de man in het Buitenland verblijft werd contact opgenomen met justitie en werd hem direct een boete opgelegd van 480 euro. Nadat hij deze betaald had werd hij weer op vrije voeten gesteld.


Zevenhuizen Aanhouding voor diefstal van poststukken
De politie heeft woensdag 13 september rond 10.00 uur twee mannen uit Rotterdam van 20 en 47 jaar aangehouden. Hun aanhouding volgde na een actie van bewoners aan de Vlietkade. Op één adres daar werd al enige tijd post uit de postbus vermist. De bewoners werden sinds die tijd ook door diverse instellingen benaderd omdat daar bijvoorbeeld aanvragen waren gedaan voor bankpassen. De bewoners schakelden de politie in en koppelden het gebeurde met een inbraak in hun bedrijfsbus die in de nacht van 14 op 15 augustus daar plaats had gevonden en waar een grote hoeveelheid (elektrisch)gereedschap en andere waardepapieren waren gestolen. Toen één van de mannen bij de postbus verscheen en daar een poststuk uithaalde, grepen de bewoners in. De politie werd gebeld en de man werd vastgehouden. Op aanwijzingen van de bewoners werd de 2e verdachte in zijn auto op de Strandweg aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek.


Gouda Onderzoek naar mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 17 jarige Gouwenaar. De jongen fietste woensdag 13 september omstreeks 18.45 uur over de Graaf Florisbrug waar vier jongens hem de weg versperden. Een van hen zat op een pizzabezorgbrommer. Nadat de Gouwenaar om hen heen via de rijbaan was gefietst merkte hij op de Graaf Florisweg dat hij werd gevolgd door de jongens. Ter hoogte van de kruising Groen van Prinsterersingel/Wibautstraat sneed de bromfietser hem af. De drie anderen op de fiets kwamen eveneens bij hem staan. Deze drie begonnen te schelden en sloegen en trapten op de Gouwenaar in. De jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk zijn na de mishandeling weggefietst via een zijstraat van de Groen van Prinserersingel in de richting van de Bodegraafse Straatweg. De Gouwenaar liep diverse schrammen en een pijnlijk lichaam op. De politie is op zoek naar getuigen. Met name naar de personen die hebben staan kijken tijdens het vechten. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda.


Moordrecht Kop-staartaanrijding tussen drie auto's

Woensdag 13 september rond 16.15 uur vond op de Middelweg een kop-staartaanrijding plaats tussen drie auto's. Een 44 jarige automobiliste uit Waddinxveen reed over de Middelweg en zag te laat dat een 54 jarige automobilist die voor haar reed afremde voor de file. De Waddinxveense reed tegen de auto van haar plaatsgenoot, waarna deze doorgleed tegen de auto voor hem. De Waddinxveners werden voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De andere bestuurder, een 36 jarige Sliedrechtenaar, bleef ongedeerd.


--------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --