AutoRai

Alfa Romeo met veel nieuws in Parijs

(9/14/2006)
Alfa Romeo komt met een indrukwekkende hoeveelheid nieuws naar de Mondial de lâAutomobile, die eind deze maand in Parijs begint: een combinatie van bijzondere premières, reguliere modellen en speciale uitvoeringen die stuk voor stuk de unieke positie van het merk benadrukken. Absolute ster op de designstand van Alfa Romeo is zonder twijfel de definitieve productieversie van de Alfa 8C Competizione, die in deze hoedanigheid voor de eerste maal aan het grote publiek wordt getoond.
De conceptuitvoering van de Alfa 8C Competizione debuteerde in 2003 tijdens de Frankfurt Motor Show en oogstte daar enorm veel bewondering onder aanwezige pers en publiek. Deze exclusieve, door Alfa Romeo ontworpen en achterwiel aangedreven Gran Turismo zal slechts in beperkte oplage worden geproduceerd en is een perfecte mix van de waarden die het merk altijd al onderscheidend hebben gemaakt: technologie en emotie. De auto, die wordt voorzien van een 450 pk sterke 4.7 V8 motor, speelt een toonaangevende rol bij het verkrijgen van Alfaâs unieke positionering, namelijk die van de perfecte combinatie tussen vorm en rijgenot.

Alfa 159 en Alfa 159 Sportwagon
De Alfa 8C Competizione wordt in Parijs geflankeerd door Alfa Romeoâs bestverkochte model, nl. de Alfa 159. Er zijn twee Alfaâs 159 (2.2 JTS Selespeed en 1.9 JTD 16V) en twee Alfaâs 159 Sportwagon (3.2 V6 Q4 en 2.4 JTDm) in Parijs te bewonderen. Drie van de vier autoâs zijn uitgerust met Alfaâs nieuwe zestraps Q-tronic adaptieve automatische transmissie.

Alfa Brera en Alfa Spider
De aandacht van de bezoekers in Parijs zal zeker ook uitgaan naar de Brera, Alfaâs aansprekende, sportieve coupé en de nieuwe Alfa Spider. Deze cabriolet maakt een belangrijk onderdeel uit van de traditie van Alfa Romeo. Het begon met de Giulietta Spider in de jaren vijftig en de Duetto in de jaren zestig. In de jaren zeventig en tachtig vierde de Spider hoogtij, waarna dit model halverwege de jaren negentig werd opgevolgd door de GTV Spider. De nieuwe Alfa Spider, die in Nederland vanaf eind volgende maand bij de dealer te bewonderen is, belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers. In Parijs toont Alfa Romeo van beide modellen diverse, rijk uitgeruste uitvoeringen voorzien van verschillende motoren.

Alfa 147 in Q2 uitvoering
Ook een ander zeer belangrijk model voor Alfa Romeo, de Alfa 147, is in Parijs in het nieuws. In de Franse hoofdstad debuteert de Q2-uitvoering die de bestaande 1.9 JTDm 16V motor combineert met een Torsen B sperdifferentieel vóór met als doel een nog betere handling.

De Mondial de lâAutomobile vindt van 30 september tot en met 15 oktober plaats in Parijs. De stand van Alfa Romeo bevindt zich in Hal
1.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster