AutoRai

Scherpe prijsstelling Seat Altea XL Stationwagon

(9/14/2006)
In november start de levering van de Seat Altea XL Stationwagon. Deze Altea-variant heeft alles in huis om een succesnummer te worden: een ongeëvenaard ruimteaanbod, zeer sportieve rijeigenschappen en een uitgebreide standaard (veiligheids)uitrusting. Vandaag wordt daar nog een krachtig argument aan toegevoegd: een bijzonder scherpe prijsstelling. De Seat Altea XL Stationwagon is er namelijk al vanaf 20.995 euro.
De Seat Altea XL Stationwagon combineert de sportieve (rij)eigenschappen en het innovatieve karakter van de Altea met een voor deze klasse uniek ruimteaanbod. Ten opzichte van de Altea is de XL Stationwagon 18,7 centimeter langer. Deze centimeters komen volledig ten goede aan de ruimte voor de achterpassagiers en het bagagecompartiment. Zo bedraagt de bagageruimte met de achterbank in normale positie al 532 liter (Altea: 409 liter). Dankzij de over 16 centimeter verschuifbare achterbank is er altijd een goede balans tussen interieur- en bagageruimte te vinden. Uiterlijk onderscheidt de XL Stationwagon zich van de andere Altea-modellen door de extra large achterlichtunits, het zachtere lijnenspel en de standaard dakreling.

Drie uitvoeringen én Business Line
De Seat Altea XL Stationwagon is er als Reference, Stylance en Sport-Up. De Reference is al zeer compleet met onder meer airconditioning, elektrische bediening van de ramen vóór en achter, centrale vergrendeling met afstandsbediening, cruise control, boardcomputer, zwarte dakreling en een verschuifbare achterbank. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van dit model horen ABS, TCS (traction control), DSR met remassistent, 6 airbags en Isofix bevestigingspunten achterin voor kinderstoeltjes.

De Stylance vult deze complete uitrusting aan met onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, Climatronic (automatische airconditioning), regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, met leder bekleed stuurwiel en pooknop, zilverkleurige dakreling en buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur.

De Sport-Up is de topversie binnen de reeks en dat blijkt onder meer uit de standaard montage van 17-inch lichtmetalen wielen, een sportonderstel en een sportinterieur met sportstoelen.

Direct vanaf de marktintroductie medio november is de Altea XL Stationwagon ook leverbaar met het Business Line-pakket. Voor een meerprijs van slechts ⬠295,- wordt de standaarduitrusting dan uitgebreid met een navigatiesysteem, een radio/cd/mp3-speler met 8 speakers en bediening op het stuur, een alarmsysteem, parkeersensoren achter en extra donker getinte ramen vanaf de B-stijl. Dit aantrekkelijke optiepakket is uitsluitend leverbaar in combinatie met het Stylance-uitrustingsniveau.

Vier motoren â in eerste instantie
De levering van de Seat Altea XL Stationwagon start met keus uit vier motoren: de 1.4 benzine (85 pk), de 1.6 benzine met 102 pk, de 1.9 TDI (diesel) met 105 pk en de 2.0 TDI met 140 pk. Beide TDIâs zijn desgewenst leverbaar met een dieselroetfilter (DRF). De 2.0 TDI is tegen meerprijs leverbaar met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Begin 2007 volgt de 1.8 TFSI met 160 pk en standaard zesbak. De atmosferische 2.0 FSI blijft in het programma, maar dan uitsluitend in combinatie met de zestraps Tiptronic automaat. Ook de 170 pk sterke 2.0 TDI (standaard met roetfilter) wordt begin 2007 verwacht.

De prijzen
Voor de Seat Altea XL Stationwagon gelden zeer aantrekkelijke prijzen. Zo is de 1.4 er al vanaf ⬠20.995 (inclusief BTW en BPM). De 1.6 Reference is er vanaf ⬠21.995. De 2.0 FSI Tiptronic is leverbaar in combinatie met het Stylance- of het Sport-Up-uitrustingsniveau vanaf ⬠29.995. Diesel rijden begint met de Seat Altea XL Stationwagon 1.9 TDI (105 pk) Reference bij ⬠26.495. De 140 pk sterke 2.0 TDI is er vanaf ⬠31.595 (Stylance). De meerprijs voor een dieselroetfilter bedraagt voor alle dieselmodellen ⬠200.

Herschikking Altea-gamma
De komst van de Altea XL Stationwagon heeft ook positieve gevolgen voor de Altea. Seat hanteert namelijk met onmiddellijke ingang een âprijsafstandâ van ⬠1000,- tussen een Altea en de vergelijkbare Altea XL Stationwagon. In de praktijk betekent dat een prijsverlaging voor de Altea-modellen. Deze verlaging kan tot enkele honderden euroâs bedragen. De prijslijst van de Altea begint daardoor voortaan met een zeer aantrekkelijke ⬠19.995 voor de 1.4.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster