Stichting Natuur en Milieu

Publieksdebat 1-11-2006

Nieuwe winnaar klimaatvriendelijke LCD-tv

Door mee te doen aan de Top10-klimaatprijsvraag van Natuur en Milieu leer je hoe je eenvoudig energie en geld kunt besparen en maak je tevens kans op een LCD-tv. Deze maand bleek de familie Posthuma uit Utrecht gewonnen te hebben. De uitslag van de prijsvraag werd bekendgemaakt in het Radio1-programma 'Llinke soep'. In oktober wordt voor de laatste keer een winnaar getrokken uit alle meespelers. Klik snel naar de prijsvraag en ding mee.

Dat de klimaatvriendelijke tv bij de familie Posthuma terecht is gekomen, is niet vreemd. De familie leeft zoveel mogelijk klimaatvriendelijk. Zo beschikt het gezin onder andere over zonnepanelen op het dak en studeert de dochter des huizes biologisch-dynamische landbouw.

De huidige televisie van de familie Posthuma was ruim 20 jaar oud, dus de nieuwe televisie - overigens de eerste prijs die het gezin ooit won
- was een aangename verrassing. De oude tv krijgt een tweede kans op de studentenkamer van zoon of dochter.

De familieleden surfen regelmatig op het internet om te zoeken naar allerlei onderwerpen omtrent klimaatvriendelijkheid. Deze zoektocht leidde al snel naar www.hier.nu. En zo blijkt maar weer: milieubewust initiatief loont de moeite!

Publicatiedatum: 14-09-2006