Politieberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 14-09-2006

Rijden onder invloed

MAARN Een 51-jarige man uit Wijk bij Duurstede is in de nacht van woensdag op donderdag op de Amersfoortseweg betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijgedrag trok omstreeks 04.30 uur de aandacht van surveillerende agenten. Een blaastest wees uit dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 445 ug/l. Met een rijverbod van vier uur en een bekeuring kon de man weer vertrekken.

Verdachte pintransactie

MAARN Twee mannen uit Renkum, 34 en 38 jaar oud, zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Dat gebeurde na een verdachte pintransactie op de Raadhuislaan in Maarn, waarna ze met hoge snelheid met een auto waren weggereden.

Agenten kregen omstreeks 00.15 uur de opdracht om bij de afrit Veenendaal van de Rijksweg A12 uit te kijken naar de auto en zagen deze inderdaad voorbijkomen. Ze slaagden erin de bestuurder in Bennekom tot stoppen te bewegen. Bij de fouillering en het onderzoek van de auto werd 850 euro aangetroffen, waarna de mannen werden aangehouden.

De auto is in beslag genomen. In de auto werd onder meer een vuurwapen aangetroffen. De mannen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt deze zaak en de mogelijke betrokkenheid van de mannen bij een verdachte pintransactie eerder deze week.

Brand in kelderboxen

DRIEBERGEN In twee kelderboxen aan de Lange Dreef heeft woensdag brand gewoed. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding van de brand. De brandweer heeft het vuur geblust. De hele boxgang liep roet- en waterschade op. De politie heeft de gang afgezet. Bovenliggende woningen hoefden niet te worden ontruimd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.